• 030-6585125
  • Nieuwsbrief
  • Bookmark and Share
13-01-2012

London krijgt grootste gratis Wi-Fi hub van Europa

 London Olympic Stadium

Voordat deze zomer de Olympische Spelen in Londen van start gaan, zal de Telecomprovider O2 de drie belangrijkste districten van een gratis Wi-Fi netwerk voorzien. Het netwerk zal miljoenen bewoners en toeristen voorzien van internet en zal daarmee de grootste hotspot van Europa worden.

De plannen komen voort uit een deal tussen Westminster City Council, de Royal Borough of Kensington & Chelsea en de netwerk operator O2. De opzet van het netwerk valt binnen de plannen van de besturen om de jaarlijks miljoenen bezoekers van London de best mogelijke ervaring te bieden en zal het stadsbestuur of de belastingbetaler niks gaan kosten. Volgens O2 is het de bedoeling dat het wifi-netwerk dekkend is, voordat in de Engelse hoofdstad de Olympische Spelen beginnen. Volgens O2 zal Londen tegen die tijd de grootste gratis wifi-zone van Europa zijn, beschikbaar voor 'miljoenen' bewoners en toeristen van de wijken Westminister en Kensington & Chelsea.

Naast O2 bouwt ook concurrent BT aan een wifi-netwerk en gebruikt daarvoor ook routers van abonnees met FON, een systeem om wifi-toegang te delen. Afgelopen november meldde Nokia dat het samen met Spectrum Interactive ook een pilot was gestart voor stadswifi in Londen.

Nederland zijn de afgelopen jaren verschillende initiatieven voor stadswifi gestart. Waarin Alcadis onder andere betrokken was bij Draadloos Groningen, Rotterdam Draadloos & Heerlen Live.

Overig Nieuws
Copyright Alcadis ISP Solutions © 2013 Alle rechten voorbehouden