• 030-6585125
 • Nieuwsbrief
 • Bookmark and Share
Local Area Networks
14-12-2012

Data Center oplossing van Alcatel-Lucent benoemd als zeer dreigend voor concurrentie

In een rapportage van onderzoeksbureau Current Analysis wordt de Data Center oplossing van Alcatel-Lucent benoemd als “zeer dreigend” voor de rest van de markt. De markt eist een betrouwbaar data center, en de Alcatel Lucent Application Fluent Network aanpak kan volgens Current Analysis uitstekend aan deze eisen voldoen.

“Alcatel-Lucent voegt jaren van carrier class ervaring en ontwerpconcepten samen in hun data center oplossing, met betrouwbaarheid en eenvoud die al lang genoemd worden als kritieke attributen voor ‘s werelds meest veeleisende netwerken,” aldus Mike Spanbauer, Service Director Business Technology en Software bij Current Analysis. “Recente aankondigingen van fabrikanten versterken het groeiende besef dat de markt applicatiebewuste omgevingen verschuift, en daar heeft Alcatel-Lucent een voorsprong.”

De Application Fluent Network mesh architectuur is gebouwd op het bekroonde OmniSwitch portfolio van Alcatel-Lucent. Current Analysis erkend dat Alcatel-Lucent gewerkt heeft om de mythe dat netwerken moeilijk te configureren of te beheren zijn te ontkrachten. In plaats daarvan zorgt de nieuwe architectuur dat de netwerkmanager het netwerk kan configureren op basis van applicatieprofielen, waardoor er weinig tot geen administratieve interactie vereist is om de switches te optimaliseren.

12-12-2012

Patentportfolio Ruckus Wireless in top 10 van de Spectrum Patent Power Scorecard 2012

Ruckus Wireless debuteert op Spectrum Patent Power 2012 Scorecard van het instituut van electrische en electronische engineers (IEEE). De fabrikant van draadloze producten en technologieën staat in de wereldwijde top tien dankzij hun gepatenteerde innovaties binnen hun industrie.

De IEEE Spectrum Patent Power scorecard is een jaarlijkse analyse van duizenden Amerikaanse patentportfolio’s van meer dan 5000 toonaangevende commerciële ondernemingen, academische instituten, non-profit organisaties en overheden.

De benchmark neemt niet alleen de grootte van de patentportfolio’s mee in de waardering, maar ook de kwaliteit, originaliteit, uitvoerbaarheid en het effect. De focus op zowel kwantiteit en kwaliteit zorgt dat kleine, innovatieve organisaties zich kunnen meten met grotere, gevestigde ondernemingen.

“Als het op patenten aankomt is het kwaliteit en niet de kwantiteit dat uitmaakt,” zei William Kish, mede-oprichter en Chief Technologie Officer bij Ruckus Wireless. “Dit is een belangrijke erkenning voor de vorderingen die wij gemaakt hebben op het gebied van draadloze communicatie. Onze kracht is het resultaat van innovaties die gebaseerd zijn op verschillende technologische domeinen als netwerken, machinaal leren, radio’s, antennes en systemen.”

Vandaag de dag heeft Ruckus een portfolio van meer dan 75 patenten die toegekend zijn door het Amerikaanse Patent en Trademark Office en andere octrooibureau’s. De patenten omvatten een brede reeks aan Wi-Fi innovaties zoals intelligente antenne arrays, slimme antenne’s met polarisatiediversiteit, signaalcontrole, dynamische generatie van encryptiesleutels, automatische installatie van beveiligings- en configuratieinformatie op apparaten van eindgebruikers, dynamische multicast conversie en het vormen van patronen voor radiogolven.

26-10-2012

Technicolor Connected Home maakt innovatieve diensten mogelijk!

Technicolor heeft een nieuwe innovatieve Connected Home architectuur aangekondigd waarmee ISP’s en Operators hun dienstverlening kunnen verbreden en optimaliseren. Tijdens Broadband World Forum van 16 t/m 18 oktober in de RAI Amsterdam demonstreerde Technicolor nieuwe modulaire software, applicaties en producten uit het Connected Home portfolio.

Technicolor werkt wereldwijd al vele jaren intensief samen met honderden Operators. Deze expertise- inmiddels heeft Technicolor meer dan 100 miljoen gateways and set-top boxes geleverd - heeft zich vertaald in een innovatieve architectuur waar Operators middels applicaties nieuwe diensten versneld kunnen uitrollen.. Portugal Telecom, een van Technicolors Partners demonstreerde hoe foto’s gemaakt met een DLNA camera via een applicatie op de gateway in de private cloud van de klant overal beschikbaar kwamen. Één van de nieuwe oplossingen van Technicolor is het revolutionaire software suite dat ISP's in staat stelt om hun klanten te bedienen met een software platform dat modulair is met applicaties van verschillende ontwikkelaars en remote beheerd kan worden.

“Ik vind dat de demo van Technicolor laat zien welke mogelijkheden er voor ISP’s liggen”, zegt Anton van der Hoek, Manager Techniek bij Kabelnoord. “Het gebruik van tablets en smartphones beperkt zich niet alleen tot internet en tv kijken, maar maakt juist veel meer innovatieve diensten mogelijk. Technicolor daagt ISP’s uit om na te denken over innovatieve diensten en biedt een oplossing om deze te realiseren.”

Bent u geïnteresseerd hoe u de producten van Technicolor kunt inzetten om uw dienstverlening uit te breiden? Neem dan contact met ons op via 030 - 65 85 125 of sales@alcadis.nl voor een persoonlijke demonstratie door Technicolor en Alcadis.

13-09-2012

Technicolor bereikt mijlpaal van 150 miljoen geleverde set-top boxen

 Technicolor Modem

Technicolor heeft de mijlpaal van 150 miljoen geleverde set-top boxen bereikt. Deze mijlpaal bevestigt Technicolor's technologisch leiderschap in het leveren van video-oplossingen voor kabel, satelliet, ether en IP-netwerk providers.

Technicolor leverde zijn eerste set-top box in 1994. De afgelopen 10 jaar is Technicolor in staat geweest om meer dan 10 miljoen set-top boxen per jaar te leveren, waarbij een aanzienlijke groei te zien is in snelgroeiende markten zoals Latijns-Amerika, India en Zuid-Azië. De 150.000.000e set-top box werd geleverd aan Tata Sky, een digitale TV operator in India en een klant van Technicolor sinds 2006.

Technicolor heeft een lange staat van dienst van innovatieve producten zoals hybride ontvangers, MPEG4 decoders en PVR's. Met toenemende multi-room draadloze video distributie en de komst van over-the-top content en applicaties zorgt Technicolor met ‘Connected Home’ voor innovatieve oplossingen om gebruikerservaring bij consumenten te optimaliseren. Connected Home stelt ISP’s met voorstrevende technologiën en diensten in staat om consumenten te voorzien in hun wens naar vooruitstrevende diensten als TV (Interactive TV), VoIP en PoIP (Pin over IP). Het productportfolio bestaat uit de innovatieve Technicolor Gateways en state of the art oplossingen MediaNavi, MediaEncore en de Technicolor Digital Home-software suite. Met het complete Digital Home portfolio kunnen ISP's consumenten een ultieme gebruikerservaring bieden: "Amazingly Simple, Simply Amazing".

Michel Rahier, President Connected Home Division, zei: "We zijn er trots op onze leidende positie in de markt en onze 150.000.000e geleverde set-top box. We zullen blijven innoveren om te anticiperen op snel veranderende technologieën en markt-omgevingen, om onze klanten te voorzien van set-top boxen, software-oplossingen en integratie diensten die consumenten verziet van alle gevraagde content."

Over Technicolor
Technicolor is de wereldmarktleider van Gateways voor de kabel-, xDSL- en glasvezelmarkt en is ook in Nederland de leidende leverancier van DSL-modems. Technicolor (voorheen Thomson) heeft meer dan elf jaar ervaring in het leveren en ondersteunen van xDSL CPE oplossingen in de Nederlandse markt. Gedurende deze 11 jaar zijn meer dan 3 miljoen xDSL-modems geleverd. Momenteel zijn er ongeveer 1,8 Technicolor CPE's geïnstalleerd in Nederland, waaronder ongeveer 500.000 VDSL2 modems: de Technicolor TG789. Het Technicolor Gateways portfolio bestaat uit innovatieve en geavanceerde gateways die hoge snelheid, prestaties en betrouwbaarheid bieden. De gateways zijn klaar voor innovatieve en veeleisende diensten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. www.technicolornederland.com

Over Alcadis ISP Solutions
Alcadis ISP Solutions biedt ISP's oplossingen op maat. Met kennis van IP-connectiviteit en het TR-069 protocol helpen wij hen hun dienstverlening te optimaliseren over xDSL, kabel en glasvezel. Hiervoor leveren wij geavanceerde CPE's, toepasselijke managementtools en blijven wij vooruitstrevend in het aanbieden van de nieuwste netwerkoplossingen en technieken.Alcadis is de Value Added Distributeur & Technology Service Partner van Technicolor Gateway Solutions in de BeNeLux. Sinds 2001 distribueert Alcadis IP Solutions de Technicolor gateways (voorheen Thomson of Speedtouch) en levert zij op maat gemaakte oplossingen om de gateways van Technicolor te integreren. isp.alcadis.nl

21-08-2012

Wi-Fi beveiliging ST780

Onlangs berichtten NU.nl & RTL Nieuws over slechte beveiliging van de ST780 modems van KPN. Net als andere vendoren maakt de ST780 inderdaad gebruik van een automatisch gegenereerd wachtwoord dat middels een berekening (of daarvoor beschikbare apps) achterhaald kan worden. Het is dan ook raadzaam om het wachtwoord op deze modem aan te passen. 

De ST780 gateway van Technicolor werden in 2005 geleverd met een standaard wireless key die op het modem wordt afgebeeld. Deze code maakt het voor gebruikers mogelijk om de eerste installatie via het draadloze netwerk uit te voeren. Zodra de verbinding tot stand wordt gebracht is het aan te raden om via de interface van het modem de netwerknaam en/of de wifi wachtwoord aan te passen en vervolgens met de nieuwe gegevens opnieuw verbinding te maken met het netwerk. Zo zorgt u ervoor dat externen de code niet kunnen achterhalen via de beschikbare tools op internet.

Op nieuwere modems van Technicolor is het niet mogelijk om de beveiliging via deze tools te kraken. U kunt voor een professioneel advies over de Technicolor gateways en hun functies contact opnemen met Alcadis via 030-8565125 of info@alcadis.nl.

31-07-2012

Technicolor TG799vn gecertificeerd door Wi-Fi Alliance

Onlangs is de MediaAccess TG799vn v2 gateway van Technicolor gecertificeerd door de Wi-Fi Alliance. Wi-Fi CERTIFIED geeft aan dat het gateway door de Wi-Fi Alliance is getest en bewezen interoperabiliteit heeft met andere Wi-Fi-apparaten.

De MediaAccess TG 799vn v2 is een slimme dual-band wireless gateway met geïntegreerde DECT functionaliteit. De TG799vn v2 bewijst de perfecte oplossing te zijn voor draadloze connectiviteit in een digitale wereld waar de 802.11n 2,4 GHz-band steeds voller wordt en de behoefte aan meer bandbreedte nooit ophoudt te groeien. Dankzij de dual-band connectiviteit kan de TG799vn v2 ook gebruik maken van de 5 Ghz-band, waar in verhouding relatief nog minder sprake is van interferentie. De certificering geeft aan dat Technicolor de volgende eigenschappen ondersteunt:

 • 20/40MHz coexistentice
 • 2.4GHz and 5GHz concurrent operation
 • SGi (Short Guard Time interval)
 • STBC (space time block coding)
 • WPA enterprise security mode
 • 802.11h & 802.11d testing (5GHz radio only)
 • AMPDU aggregation where the AP is the transmitter
 • Ability to receive 3 spatial streams (5GHz radio only)

De populariteit van Wi-Fi wordt weerspiegeld door de trend van het aantal verkochte Wi-Fi devices wereldwijd. Daarbij vindt een verplaatsing plaats naar de IEEE 802.11n standaard en naar dual band (2.4 GHz en 5 GHz) connectiviteit om devices beter te bedienen. Technicolor zet met haar R&D actief in op Wi-Fi om Netwerk Service Providers zo goed mogelijk te bedienen. In deze whitepaper leest u hoe Technicolor dit doet.

10-07-2012

Alcatel-Lucent en Ruckus Wireless scoren hoog in magic quadrant van Gartner

 Magic Quadrant

De Gartner Quadranten voor LAN en WLAN zijn in 2012 samengevoegd als het magic quadrant voor Wired & Wireless LAN Access Infrastructure. In het nieuwe quadrant scoren Alcatel-Lucent (ALU) en Ruckus Wireless hoog in het ‘Visionairies’ Quadrant.

De introductie van ALU’s Application Fluent Network aanpak vormt, volgens Gartner, een complete overkoepeling voor de network infrastructuur. Met het OmniSwitch LAN portfolio en de veilige netwerkstoegangsoplossing biedt ALU sterke authenticatie en applicaties waarmee beveiligingspolicy’s kunnen worden uitgevoerd.

Gartner prijst de sterke netwerkstrategie van Alcatel Lucent op het gebied van platformontwikkeling en de sterke boodschap die zij uitdragen over het integreren van netwerkapplicaties in hun infrastructuur. Ook worden de krachtige, stackable switches geroemd omdat deze veel flexibiliteit brengen aan de edge van een netwerk.

Volgens Maud Holvast, Country Sales Director van Alcatel Lucent heft Alcatel-Lucent de groei te danken aan de geode visie op het gebied van Bring Your Own Device. “We zien dat onze visie en nieuwe ontwikkelingen aan slaan en dat onze groei door zet, ook in Nederland.”

Ruckus Wireless ontvangt de hoge score dankzij het lopende succes in de carrier business, en hun agressieve strategie bij het scoren van carrier offload business. Met bedrade switches en enterprise-class access points voor middelgrote en grote ondernemingen, blijft Ruckus hun engineers pushen om de performance van de apparatuur te verbeteren. Het resultaat is dat Ruckus veel capaciteit en betrouwbaarheid levert op het gebied van de radio link tussen de client en een access point.

12-06-2012

FTTH-markt groeit naar 3 miljoen aansluitingen in 2016

De Nederlandse FTTH-markt kent per eind 2011 ruim 950.000 Homes Passed. Inclusief de FTTB-aantallen is de 1 miljoen al gepasseerd. Reggefiber heeft een marktaandeel van 96,2 procent op de glasvezelmarkt. Dat blijkt uit het jaarlijkse FTTH-rapport van Telecompaper: FTTH in the Netherlands 2012. Het aantal van 1 miljoen zal over vijf jaar, per eind 2016, gegroeid zijn tot ruim 3 miljoen homes passed, zo heeft Telecompaper berekend.

Reggefiber zal ook in 2016 de marktleider zijn, maar zal wel een deel van de markt aan anderen moeten overlaten. Telecompaper verwacht dat Reggefiber eind 2016 een marktaandeel van iets meer dan 80 procent heeft. Het percentage huishoudens dat eind 2011 diensten afnam over glasvezel (homes activated), bedroeg 31,3 procent. In 2016 zal dit gegroeid zijn tot 51 procent.

In het FTTH-rapport wordt gedetailleerd ingegaan op de stand van zaken per provincie. Ook wordt gekeken naar de ontwikkelingen van marktbepalende spelers als Reggefiber en CIF in het afgelopen jaar. Los van de uitrolprogressie is Reggefiber’s belangrijkste wapenfeit de nieuwe verstandhouding met KPN en Reggeborgh. CIF heeft zich juist gemanifesteerd als opkoper van kleinere kabelbedrijven.

Telecompaper laat ook een aantal ontwikkelingen de revue passeren die in het afgelopen jaar de aandacht trokken, zoals de discussies om het buitengebied, de focus op televisie binnen de triple play-pakketten, steeds hogere snelheden en de gebieden waar twee of meer bedrijven uitrolplannen hebben. In het laatste geval wordt bijvoorbeeld stilgestaan bij de situatie in Overijssel waar Cogas/CIF en Reggefiber beide aan de slag zijn gegaan.

06-06-2012

Het is vandaag wereldwijde IPv6 dag

Het is vandaag wereldwijde IPv6 dag. IPv6 is het nieuwe internetprotocol dat het tekort aan ip-adressen moet oplossen. Wereldwijd hebben diverse grote internetbedrijven, providers en netwerkleveranciers aangekondigd hebben om vandaag de overstap maken. 


De MediaAccess producten van Technicolor zijn al geruime tijd klaar voor IPv6. IPv6 wordt gezien als next generation internettechnologie en daarom probeert men effectieve support te bieden aan het groeiende internetverkeer. Deze nieuwe technologie voorziet in een hogere efficiency en pakt het een aantal beveiligingsissues van IPv4 aan. Technicolor heeft een compleet productportfolio dat voor elke Netwerk Service Provider (xDSL, Kabel, Glas en Wireless) alle mogelijke CPE behoeften kan invullen.

31-05-2012

28 Juni Netmania TR-069 Tips & Tricks Webinar

Netmania Webinar

Netmania
zal op 28 juni het volgende “TR-069 Tips & Tricks”-webinar houden. Een gratis online training sessie over het onderwerp:

One Click Fixes and the Customer Service Representatives Interface

U kunt een plaats in het webinar reserveren via:
http://www.acslite.com/TR-069-Tips-and-Tricks-Webinars

Netmania zal laten zien hoe TR-069 wordt gebruikt om werkende oplossingen te vormen voor real-life use cases. In het webinar wordt gekeken naar hoe de complexiteit van TR-069 gedestileerd kan worden naar simpele one-click fixes die gebruikt kunnen worden op CSR help desks, customer portal websites en zelfs in self-care clients die op de pc van de klant geinstalleerd zijn. Het Netmania Academy webinar zal tussen 10 en 20 minuten duren.

30-05-2012

Nederlandse breedband markt groeit nog steeds

 Breedband

De Nederlandse markt voor breedband internet groeide met 0,8 procent (bijna 48.500 aansluitingen) in het eerste kwartaal van 2012. Het totaal aantal breedband-internetaansluitingen in Nederland komt daarmee uit op 6,43 miljoen, aldus marktonderzoeksbureau Telecompaper. Bij DSL-aansluitingen was er sprake van een teruggang met 2,1 procent naar 3,21 miljoen aansluitingen per 31 maart 2012. De teruggang werd meer dan gecompenseerd door de groei van 2,8 procent in het aantal kabel-internetaansluitingen (naar 2,86 miljoen). Het aantal FTTH/B-aansluitingen groeide met bijna 13 procent, waarmee het marktaandeel van glasvezel op 5,5 procent uitkomt.

KPN is, inclusief de merken XS4ALL en Telfort, nog altijd de grootste ISP van Nederland, met 39,1 procent marktaandeel. In 2011 heeft KPN 0,8 procent marktaandeel verloren. Ziggo is met 26,4 procent marktaandeel de tweede ISP van Nederland, UPC staat op drie met 15,3 procent. Telecompaper Senior Research analist Kamiel Albrecht verwacht voor heel 2012 een groei in aantal aansluitingen met 2,9 procent, waarbij de groei in kabel en glasvezel de teruggang van DSL compenseert. Voor glasvezel voorziet Telecompaper een groei over 2012 met 35 procent, voor kabel een respectabele zes procent.

De groei wordt het komende jaar gedreven door een toenemend aantal operators met triple play-pakketten via meerdere netwerken. Tele2 en T-Mobile Online zullen naar verwachting KPN en zijn dochters en Vodafone volgen en diensten introduceren via FTTH-netwerken. Er wordt ook meer focus verwacht op het bieden van breedband plus videopakketten, zowel live tv als OTT-diensten.

Wireless Local Area Networks
07-12-2012

Recordgroei WLAN-markt derde kwartaal 2012

Uit een recent rapport van Dell’Oro groep blijkt dat de draadloze LAN (WLAN)-markt in het derde kwartaal van 2012 een recordomzet heeft meegemaakt. De markt groeide met 19% tegenover dezelfde periode in vorig jaar. Deze groei wordt weerspiegeld door acht WLAN-vendoren die hun hoogste resultaten ooit boekten. Het rapport vermeldt ook dat Ruckus Wireless in de top drie staat van WLAN vendoren in de Carrier-markt.

“Drie trends zijn leidend voor de groei in het enterprise WLAN segment: cloud-managed apparaten, apparaten die geoptimaliseerd zijn voor gebruik door Service Providers en systemen die software gebruiken om geintegreerde draadloze en bedrade infrastructuren te integreren,” legt Chris DePuy van de Dell’Oro groep uit. “We zien fabrikanten die zich richten op innovatie en marketing om deze drie gebieden verder na te streven.”

23-11-2012

Komst van 4g stimuleert WiFi

Volgend jaar wordt de 800Mhz band geveild voor mobiele communicatie. Momenteel wordt het spectrum gebruikt door omroepen en digitale televisie, zoals Digitenne van KPN. Om mogelijke storingen te voorkomen heeft de mobiele sector met de kabelbranche de afspraak gemaakt dat ze waar mogelijk uitwijken naar andere frequenties dan 800 MHz. De komst van LTE-800 betekent daardoor ook een impuls voor Wi-Fi

De frequenties in het 800 MHz-bereik worden ook gebruikt in de coax-bekabeling. Het inschakelen van LTE-800 zou kunnen zorgen voor interferentie op dat signaal. In Engeland is men al begonnen met de uitrol van grootschalige 4G netwerken. Door de uitrol hebben 2,3 miljoen kabelabonnees last van tv-storingen. Het in omvangrijke kabelnetwerk in Nederland kan dezelfde problemen gaan ondervinden. 

Op aandringen van het ministerie van EL&I en het Agentschap Telecom hebben de kabelbedrijven en mobiele operators afsprakenover de maatregelen die genomen worden in het geval van storingen. Waaronder ook over het gebruik van Wi-Fi: “Elke mobiele communicatieaanbieder zal – indien nodig en waar binnen zijn reguliere bedrijfsvoering redelijk en mogelijk – het gebruik van WiFi of andere frequentiebanden dan de 800 MHz-band stimuleren om verstoring van de dienstverlening van de storingsgevoelige kanalen via de coax-kabel te voorkomen.”

Kabelaars zullen hun klantenbestand voorzien van Wi-Fi-modems. En Ziggo zal Wi-Fi stimuleren met een hotspotnetwerk. Volgens het convenant moeten mobiele operators ook kijken naar de mogelijkheid om ook gebruik te maken van andere frequentiebanden. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze veel gebruik gaan maken van oplossingen als Wi-Fi-hotspots of de combinatie tussen Wi-Fi en LTE.

22-11-2012

KPN HotSpots en Alcadis realiseren Wi-Fi netwerk in Thialf

KPN HotSpots heeft in samenwerking met Alcadis een nieuw Wi-Fi netwerk gerealiseerd in schaatshal Thialf te Heerenveen. Bezoekers van Thialf hebben gratis toegang tot draadloos internet. Tijdens de Essent ISU World Cup waren gedurende drie dagen meer dan 15000 bezoekers aanwezig en maakten er dagelijks meer dan 1000 bezoekers gebruik van Wi-Fi.

Thialf is de grootste schaatsbaan van Nederland met een capaciteit van 10.000 bezoekers. Met het Wi-Fi-netwerk op de tribunes van de 400-meterbaan stelt KPN Hotspots de bezoekers in staat om met hun mobiele devices toegang te krijgen tot internet. Het netwerk is gerealiseerd door KPN Hotspots in samenwerking met Alcadis.

Voor het Wi-Fi netwerk in Thialf is gekozen voor de hardware van Wi-Fi fabrikant Ruckus Wireless. Met de gepatenteerde ‘Smart Wi-Fi’ technologie maakt Ruckus het mogelijk om vele gelijktijdige gebruikers te kunnen bedienen. Het Ruckus netwerk in Thialf bestaat uit de ZoneDirector WLAN controller en een groot aantal Ruckus ZoneFlex Access Points. De ZoneDirector is het centrale punt in het netwerk en zorgt ervoor dat de access points onderling met elkaar communiceren, zodat gebruikers automatisch schakelen naar het best bereikbare access point. Voor de access points is gekozen voor de Ruckus ZoneFlex 7982 high-density dual-band access points die dankzij meerdere radio’s snelheden tot 900 Mbps behalen en hiermee tot 500 geauthentiseerde gebruikers kunnen bedienen.

Download het volledige persbericht

22-11-2012

Ruckus Wireless realiseert Wi-Fi in Time Warner Cable Arena

In de herfst van 2011 begon Ruckus Wireless aan het ontwerp van een nieuw Wi-Fi network voor de Time Warner Cable Arena in Charlotte, North Carolina. Het netwerk moest een ouder netwerk van een andere fabrikant vervangen. TWC was op zoek naar een nieuwe oplossing die de arena, kleedkamers, VIP-suites, hallen en kantoren moest voorzien van verbeterde netwerkperformance en –capaciteit. De Time Warner Cable Arena heeft besloten het netwerkontwerp van Ruckus te implementeren omdat hun gepatenteerde technologieën uitermate geschikt zijn voor omgevingen met uitzonderlijk veel gebruikers.

Naast dat de Time Warner Cable Arena de thuisbasis is van het NBA team The Charlotte Bobcats, wordt de arena gebruikt voor concerten, ijsshows, verschillende sportevenementen en de Democratic National Convention van 2012. Het leveren van draadloze breedband connectiviteit in zo’n drukke omgeving als de TWC Arena was een een flinke onderneming. Bezoekers hebben smartphones, laptops of tablets bij zich, en verwachten overal verbinding te kunnen maken met het internet. En hoewel de dekking buiten in de kleedkamers, VIP-suites, hallen en kantoren eenvoudig te realiseren was, vormden vooral de grote capaciteitseisen van de hoofdruimte vormde de grootste uitdaging.

Buiten de hoofdruimte was er vooral de vraag boven capaciteit. Het netwerkontwerp voor de kleedkamers, VIP-suites, hallen en kantoren was dan ook snel gemaakt. De grote capaciteitseisen van de hoofdruimte vormde de grootste uitdaging. De gewoonlijke aanpak bij locaties met een hoge dichtheid is om een groot aantal access points in te zetten, maar dit kan zichzelf uiteindelijk gaan tegenwerken. Een grote hoeveelheid access points kan de benodigde capaciteit leveren, maar de interferentie die de access points op elkaar hebben kan juist het tegenovergestelde opleveren.

Allereerst maakte Ruckus een nauwe schatting van de druk die 19,000 mensen op een netwerk kunnen uitoefenen. Omdat niet iedereen tegelijk gebruik maakt van het internet werd het netwerk uiteindelijke ontworpen dat ongeveer 12% van alle bezoekers tegelijk online kan. Uiteindelijk heeft Ruckus Wireless de hele arena van dekking kunnen voorzien met 127 Ruckus ZoneFlex Access Points. Het datagebruik zo verdeeld dat elke gebruiker een doorvoersnelheid van 400kbps kon bereiken (een totale capaciteit van 912 Mbps ). Internetgebruik werd gelimiteerd tot 12 Mbps voor uploads en downloads.

Ruckus heeft in een uitgebreide business case beschreven welke apparatuur er voor de implementatie gebruikt werd. Mocht u interesse hebben in meer informatie over Wi-Fi in High-Density gebruikersomgevingen neemt u dan contact op met Alcadis via 030-6585125 of info@alcadis.nl

12-11-2012

De ZoneFlex7782-N is 's werelds best presterende access point in high-density Wi-Fi omgevingen

De nieuwe Ruckus Wireless ZoneFlex 7782-N is één van ‘s werelds eerste ultra-high-capacity outdoor Smart Wi-Fi access points die in staat is om meer dan 500 gebruikers tegelijkertijd van Wi-Fi te voorzien. Via een speciaal ontworpen interne gesectoriseerde anntenne-array wordt het Wi-Fi-signaal in een smalle bundel van 30-graden gericht. In combinatie met de gepatenteerde BeamFlex en transmit-beamforming technieken, levert dit tot 7 dB aan signaalverbetering bovenop de antenneversterking, en tot 15dB aan interferentievermindering.

De nieuwe Ruckus high-density oplossing maakt ook gebruik van innovatieve ChannelFly-technologie. Hiermee voorziet Ruckus in de groeiende behoefte om meer betrouwbare Wi-Fi-prestaties te leveren binnen drukke en luidruchtige RF-omgevingen. ChannelFly past een principe toe dat automatisch de beste radio frequentie gebruikt voor de hoogst mogelijke doorvoersnelheid.

De Ruckus ZoneFlex 7782-N is ook voorzien van een GPS-ontvanger. Hiermee kunnen ISP’s en operators hun dienstverlening optimaliseren door locatiespecifieke content of diensten aan te bieden. Daarnaast geeft het providers de mogelijkheid om sneller problemen op te lossen en sneller hun Wi-Fi-infrastructuur binnen een bepaald gebied te optimaliseren.

De uitgebreide features en het gestroomlijnde design maken het Access Point Ideaal voor service providers of ondernemers die snel en voordelige Wi-Fi willen uitrollen op locaties met een hoge gebruikersdichtheid, zoals stadions, arena's, trainstations, beurzen en evenementen.

Productspecificaties
De Ruckus ZoneFlex 7782-N is een 802.11n dual-band concurrent (2.4/5GHz) AP met een geïntegreerde smart gesectoriseerde high-gain antenne-array en wordt aangeboden binnen een kleine, lichtgewicht (5lbs/2.4kg) en ultra low-profile form factor. Het is ideaal voor het leveren van client toegang met een hoge capaciteit, of als een krachtige point-to-point draadloze brug. Geschikt voor zware outdoor omstandigheden, biedt de ZoneFlex 7782-N unieke functies die niet in andere outdoor Wi-Fi access points te vinden zijn, zoals:

 • Sterkere Wi-Fi signalen tot 7 dB boven de antenne, door de combinatie van gepatenteerde adaptieve antenne technologie en chip-based transmit beamforming (TxBF)
 • Het blokkeren van ongewenste ruis en RF-interferentie verzachting
 • Polarisatie diversiteit die automatisch de oriëntatie van Wi-Fi-signalen verandert als de oriëntatie van cliënt apparaten veranderd, om een betrouwbare en consistente verbinding te garanderen
 • Een interne 30-graden slimme antenne die RF-energie op een beperkt gebied richt om prestaties te maximaliseren en co-channel interferentie te minimaliseren
 • Geïntegreerde ondersteuning voor AC-stroom voor locaties zoals lichtmasten
 • Ingebouwde GPS-ontvanger om locatie gebaseerde diensten en ondersteuning voor IEEE 1588 P2P timing, die nodig is voor kleine mobiele netwerken, mogelijk te maken
 • Voorspellende kanaalselectie (ChannelFly) om de client throughput tot 50 procent te verhogen en interferentie te verminderen door het bete RF-kanaal te selecteren
 • Power over Ethernet-uitgang tot 25 watt om direct apparaten aan te sluiten zoals metro Pico cell base stations - Geïntegreerde spectrum analyse (in de toekomst)

De Ruckus ZoneFlex 7782-N kan centraal beheerd worden door de Ruckus ZoneDirector Smart WLAN-controller of de SmartCell Gateway 200 (SCG 200), als onderdeel van een verenigd indoor/outdoor wireless LAN. Het kan ook worden ingezet als standalone AP en individueel beheerd worden, of via het FlexMaster remote Wi-Fi management systeem. De ZoneFlex 7782-N is tegen het einde van dit jaar beschikbaar.

24-10-2012

60 procent van de internetters gaan mobiel online

Zes op de tien internetters hebben de afgelopen maanden gebruik gemaakt van mobiele apparatuur om te internetten, dit blijkt uit cijfers van het CBS. In 2012 zijn er in Nederland 12,4 miljoen internetgebruikers. Dat is 96 procent van alle 12- tot 75-jarigen. Het aandeel mobiele internetters is sinds 2007 verdrievoudigd. In 2011 ging de helft van de internetgebruikers mobiel online.

Het gebruik van mobiel internet is vooral onder jongeren van 12 tot 25 jaar sterk toegenomen. In 2012 gaat 86 procent van deze leeftijdsgroep regelmatig mobiel online, tegen 21 procent in 2007. Ook in andere leeftijdsgroepen is het mobiele internetgebruik in de afgelopen jaren fors toegenomen. Onder 64- tot 75-jarige internetters is het gebruik van mobiele apparatuur met 21 procent het laagst.

Populair onder mobiele internetters zijn vooral de kleinere handzame apparaten zoals de mobiele telefoon, die door bijna de helft van de mobiele internetters gebruikt wordt. Twee derde van hen geeft zelfs aan dit dagelijks te doen. Daarnaast worden ook de laptop en de tablet computer regelmatig gebruikt om online te gaan.

Het gebruik van internet op mobiele apparatuur is volgens het statistiekenbureau niet gelijk aan het gebruik van mobiel internet. Dat laatste vereist een data-abonnement bij een draadloze telecomprovider, terwijl vooral tablets en smartphones ook veel via wifi worden gebruikt. Een deel van de gebruikers die niet online gaan, geeft zelfs aan dat dit komt door te dure mobiele abonnementen.

04-10-2012

Meer dan de helft van de Nederlandse consumenten gebruikt smartphone

Meer dan de helft (58%) van de Nederlandse consumenten gebruikt een smartphone, blijkt uit onderzoek van Telecompaper, het rapport ‘Dutch Smartphone User 2012-Q2’. Een jaar geleden was dat nog 42 procent. Het besturingssysteem Android is ongeveer even hard gegroeid als de smartphone penetratie, deels gebaseerd op het succes van Samsung. Meer dan de helft van de Nederlandse smartphonegebruikers heeft nu Android als besturingssysteem.

Vodafone en T-Mobile hebben het hoogste marktaandeel onder de smartphonegebruikers, met KPN en Hi op enige afstand. Hi, voor T-Mobile en Vodafone heeft echter het hoogste aandeel van smartphonegebruikers op het totaal aantal gebruikers. De smartphone penetratie is het hoogst in de leeftijdscategorie tot 30 jaar en smartphone gebruikers zijn vaker hoogopgeleid dan gemiddeld.

Samsung is marktleider in zowel postpaid als prepaid. Apple en HTC zijn onder postpaid smartphone gebruikers groter dan in prepaid, bij Samsung en BlackBerry is dat andersom. Voor het rapport zijn 19.300 consumenten ondervraagd in het tweede kwartaal van 2012 en wordt ook de ontwikkeling van het laatste jaar getoond.

Hoewel het gebruik van smartphones stijgt, blijven mobiele netwerken achter. Bronnen binnen de markt voorspellen dat het wereldwijde mobiele dataverkeer tot 2 tot 4 keer zo snel zal groeien als de capaciteit van mobiele netwerken. Het aanbieden van Wi-Fi hotspots om dit draadloze verkeer op te vangen biedt dan ook een grote commerciële kans. Alcadis heeft veel ervaring met de oplevering van grootschalige draadloze netwerken. Neem voor meer informatie contact op via 030-6585125 of info@alcadis.nl.

02-10-2012

Ruckus Wireless bekroond als meest successvolle alumni door de Telecom Council van Silicon Valley

Ruckus Wireless is door het Service Providers Forum (SPiF) bekroond met de SPIFFY Prodigy Award. Deze award werd uitgereikt op de Telecom Council TC3 Carrier Conventions evenement in Sunnyvale, California.

De award is een erkenning voor de “beste van de beste” in de telecommunicatie industrie van Silicon Valley en wordt verkozen door de leden van het SPIF. De SPIFFY Prodigy Award wordt uitgereikt aan het SPIF-lid dat vorig jaar de meeste groei, of marktsucces realiseerde. Ruckus was een van de vijf finalisten.

De Telecom Council nodigt elk jaar startende ondernemingen uit om zichzelf te presenteren. Uit de meer dan 200 starters die zich tussen januari 2011 en mei 2012 hebben gepresenteerd, werden de bedrijven gekozen gewaardeerd met een Spiffy Award.

“De Prodigy Award erkent het onderscheidende bedrijf dat volgens onze leden het meeste succes heeft geboekt over het afgelopen jaar, en dat leidend zal blijven in de toekomstige markt,” zei Liz Kerton, voorzitter van de Telecom Council van Silicon Valley.

“Het is een enorme eer om gewaardeerd te worden door de telecomindustrie van Silicon Valley als meest succesvolle SPIF Alumni organisatie,” zei Rob Mustarde, onderdirecteur marketing voor Ruckus Wireless. “Onze carrier-class Wi-Fi producten leveren unieke zakelijke en technologische voordelen aan mobiele operators in bijna elke uithoek van de wereld. En met de nieuwe iPhone vijf op de markt, zal het datagebruik op mobiele netwerken op een exponentiele manier blijven groeien, waardoor er nog meer vraag zal zijn naar onze oplossingen. Het is een spannende tijd voor de mobiele industrie.”

12-09-2012

LTE and Wi-Fi put operators in the driving seat

Op 11 september kwamen de leden van de the Society of Cable Telecommunications Engineers (SCTE) op de IBC 2012 bijeen om te praten over de gevolgen van de invoering van 4G/LTE. Hans van Elsen, CTO bij Alcadis ISP Solutions, presenteerde de mogelijkheden die LTE en Wi-Fi bieden om voor voldoende capaciteit op het mobiele netwerk te zorgen.

Het gebruik van mobiele data groeit zo hard dat men verwacht dat dit het dataverkeer over het vaste netwerk in 2015 zal overstijgen. Deze groei wordt gedreven door een toename van het aantal smartphones en tablets en de populariteit van videostreaming. Service providers staan voor de uitdaging om voldoende dekking en capaciteit op het netwerk te bieden om alle klanten goed te kunnen bedienen. De stap naar kleinere cellen die meer bandbreedte bieden is hierdoor onvermijdelijk.

De LTE en Wi-Fi techniek wordt steeds geavanceerder waardoor deze beter presteren. Met name in high-density publieke locaties in stadcentra, bij evenementen en grote instellingen bieden Wi-Fi hotspots de mogelijkheid om vele gelijktijdige gebruikers goed te bedienen. Met de opkomst van Passpoint (802.11u) is het nu ook mogelijk voor gebruikers om automatisch te roamen van LTE naar Wi-Fi. Hierdoor schakelen zij altijd naar de best beschikbare verbinden zonder dat zij hierbij zichzelf handmatig moeten aanmelden. Door LTE en Wi-Fi te integreren kunnen er mobiele netwerken gerealiseerd worden die het beste van de twee - bereik en capaciteit - combineren.

Kabel en Wi-Fi
Maar waarom biedt dit een kans voor kabel operators? De ogen zijn hierbij toch gericht op mobiele providers? Kabel operators zitten in een unieke positie om, tegen met relatief lage investering, veel Wi-Fi hotspots te bouwen. Zij beschikken namelijk met hun straatkasten al over de voldoende locaties met backhaul, aangezien ieder huis in Nederland binnen 80 meter afstand een straatkast heeft. Met name op locaties met veel gebruikers en veel vraag naar bandbreedte kunnen deze straatkasten ingezet worden om publieke Wi-Fi hotspots te realiseren. Daarnaast zal op de locaties waar een geschikte accesslaag en backhaulinfrastructuur is aangelegd, niet snel een tweede worden gebouwd. Dit leent zich bijzonder goed voor een MVNO-achtige wholesale structuur. Voor mobiele providers is capaciteit inkopen immers goedkoper dan zelf bouwen.

Carrier Wi-Fi in de praktijk
Alcadis heeft verschillende grootschalige Wi-Fi hotspots gerealiseerd in indoor en outdoor omgevingen. Sinds 2007 is Alcadis betrokken geweest bij verschillende Wi-Fi projecten voor o.a. service providers, evenementenlocaties en gemeenten. Wi-Fi heeft zich hierbij bewezen als uitstekende oplossing om voldoende bandbreedte te kunnen bieden aan veel gelijktijdige gebruikers. Daarbij is het voor Wi-Fi niet nodig om grote masten te plaatsen die bijvoorbeeld afbreuk kunnen doen aan het monumentale karakter van een stadscentrum.

Hans van Elsen, CTO bij Alcadis ISP Solutions
Sinds 2006 is Hans zich gaan toeleggen op de ontwikkelingen rondom mobiele datacommunicatie en hieruit heeft hij in 2007 aan de wieg gestaan van “Muniwireless Networks” in diverse steden binnen Europa. Deze ervaring wordt nu toegepast in de ontwikkelingen rondom 3G-offloading. “Ik sta graag aan de voorkant van nieuwe technische ontwikkelingen en ben een voorvechter van marktontwikkeling door innovatie met sterke focus op resultaten”.

05-09-2012

Olympische spelen geven gratis Wi-Fi een boost

 Olympische Spelen Wi-Fi

De Olympische Zomerspelen brachten Groot Britannië een golf aan gratis Wi-Fi netwerken. Operators O2, Virgin Mobile, BT en The Cloud verzorgen nu draadloos internet in en op de openbare pleinen, vliegvelden, metro’s en treinstations van Londen.

De gratis Wi-Fi dienst wordt een belangrijke tool voor operators die de kwaliteit van hun mobiele diensten willen behouden. Vooral in een tijd van enorme hoeveelheden dataverkeer, vollopende mobiele netwerken en dure roaming kosten. Daarom duiken er in veel grote steden openbare Wi-Fi netwerken op.

Volgens onderzoeksbedrijf Informa, zullen er in 2015 5.8 miljoen Wi-Fi hotspots te vinden zijn, tegenover de 800,000 hotspots van 2010. Acht van de tien grootste mobiele operators gebruiken Wi-Fi nu al om hun mobiele dataverkeer te offloaden. Zo is er gratis draadloos internet op veel plekken in grote steden New York City, Parijs en Tokio.

In London wordt het draadloos internet verzorgd door O2, Virgin Mobile, BT en The Cloud. Zo installeerde operator Virgin hotspots op 72 perrons van de London Underground, met plannen om dit uit te breiden tot 120 perrons voor het einde van het jaar. The Cloud, een bedrijf dat in Engeland ongeveer 11.000 openbare WiFi netwerken beheert, bood tijdens de Olympische spelen gratis Wi-Fi aan in de treinen van Londen. 

O2, onderdeel van Telefónica U.K, heeft Wi-Fi netwerken opgezet op openbare locaties in de wijken Westminster, Chelsea en Kensington, de drukste delen van het centrum van Londen. Mensen kunnen daar gebruik maken van draadloos internet op drukbezochte plekken als Trafalgar Square, Parliament Square, Leicester Square, Regent Street en Oxford Street. De netwerken werden gebouwd door Ruckus Wireless, de fabrikant van Smart Wi-Fi producten, die ook materiaal leverde voor veel grote Wi-Fi netwerken in Azië en Amerika.

O2 meldt dat het dataverkeer verdrievoudigd is dankzij de Wi-Fi netwerken in Londen. Gavin Franks, directeur van de Wi-Fi tak van Telefónica U.K., zegt dat Wi-Fi een integraal onderdeel is van de toekomst van de telecomindustrie. “Dit was niet zomaar een leuk kunststukje voor tijdens de Olympische Spelen,” zei Franks, “Dit is hoe wij op de lange termijn ons netwerk willen inrichten.”

04-09-2012

Europese commissie wil dataverkeer via radiospectrum

 Europese Commissie Datavekeer

De Europese Commissie heeft plannen gepresenteerd om het hoofd te bieden aan de exponentiële groei van mobiel en draadloos dataverkeer door gedeelde toegang voor draadloze technologieën, met inbegrip van breedband, tot het radiospectrum.

Dankzij nieuwe technologie kan radiospectrum door verschillende gebruikers, bijvoorbeeld internetproviders, worden gedeeld, of kan het beschikbare spectrum tussen tv-frequenties voor andere doeleinden worden gebruikt. De nationale regelgeving met betrekking tot radiospectrum is vaak nog niet afgestemd op de nieuwe technische mogelijkheden, waardoor gebruikers van mobiele toepassingen en breedband bij een stijgende vraag het risico op gebrekkige dienstverlening lopen en de interne markt voor investeringen in dergelijke communicatietoepassingen wordt belemmerd.

Door een gecoördineerde aanpak op Europees niveau voor het delen van radiospectrum zal de capaciteit van mobiele netwerken toenemen, zullen draadloze breedbanddiensten goedkoper worden en zullen er nieuwe markten ontstaan, bijvoorbeeld voor verhandelbare secundaire rechten voor een bepaald deel van het radiospectrum.

"Wat zuurstof is voor het leven, is het radiospectrum voor de economie: het wordt door iedereen en elk bedrijf gebruikt." reageerde Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie en commissaris voor de Digitale agenda voor Europa. "Als er geen radiospectrum meer over is, vallen mobiele netwerken en breedband uit. Dat is onaanvaardbaar en daarom moeten wij deze schaarse hulpbron optimaal benutten door hergebruik en de totstandkoming van een interne markt. Wij hebben een interne markt voor radiospectrum nodig om weer wereldwijd leider op het gebied van mobiele toepassingen en gegevens te worden en om meer investeringen in onderzoek en ontwikkeling aan te trekken."

Radiospectrum is een uiterst waardevolle hulpbron die steeds schaarser wordt. Radiospectrum wordt steeds vaker gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen in een groot aantal sectoren en is een vereiste voor draadloze breedbanddiensten. Door de exponentiële stijging van de vraag als gevolg van het steeds grotere aantal mobiele toestellen en wifi-hotspots, maar ook slimme elektriciteitsnetwerken en industriële automatiseringstoepassingen, moet Europa deze eindige hulpbron efficiënter gebruiken dan tot nu toe het geval was.

Bronnen binnen voorspellen dat het wereldwijde mobiele dataverkeer tot 2015 jaarlijks met 26 % zal toenemen. Tegen die tijd zullen er meer dan 7 miljard mobiele telefoons, tablets en andere mobiele toestellen zijn die verbinding met het internet kunnen maken.

29-08-2012

Telefónica UK (O2) kiest voor Ruckus Wireless SmartCell in Londen

 Ruckus SmartCell

Telefonica UK, onderdeel van O2, heeft voor de Ruckus Wireless SmartCell 8800 gekozen om klanten te kunnen bedienen op high-density locaties in Londen. Het is de eerste implementatie in Europa van de SmartCell 8800 dat via integratie van 3G/4G en Wi-Fi voldoende capaciteit op het netwerk biedt.

De SmartCell wordt door Telefonica UK ingezet op de drukste locaties in het centrum van Londen. Trafalgar Square, Parliament Square, Leicester Square, Regent Street en Oxford Street zijn inmiddels voorzien van high-speed Wi-Fi dat gratis wordt aangeboden. De de SmartCell 8800 is het eerste carrier-grade modulaire multi-radio systeem dat de gepatenteerde Wi-Fi technologie van Ruckus integreert met vernieuwende radiotechnieken: high-speed dual-band 802.11n Wi-Fi, small cell 3G/4G radios en 5GHz wireless backhaul. Dit geeft Telefónica UK de flexibiliteit om op een eenvoudige manier high-speed Wi-Fi en cellulaire diensten aan te bieden op specifieke locaties.

“Voor O2 gaat het om het leveren van snelle en betrouwbare connectiviteit waar en wanneer onze klanten dat nodig hebben,” zegt Derek McManus,chief operating officer bij Telefónica UK. “Onze visie is dat Wi-Fi gewoon nog een access layer wordt tot onze mobiele core. Klanten geven niets om de onderliggende technologie; ze willen vooral verbonden zijn, snel en betrouwbaar. De introductie van small cells helpt ons om aan deze eisen te voldoen.”

“In de telecomwereld is er een bizarre race aan de gang, en de eerste die aankomt wint,” zegt Selina Lo, directrice en CEO van Ruckus Wireless. “Een grote barrière in de uitrol van small cells is het verzekeren van de fysieke locaties met genoeg kracht en backhaul om small cells te ondersteunen. Zodra deze fysieke aspecten geregeld zijn, wordt het voor operators belangrijk om hier zo goed mogelijk gebruik van te maken. Dit betekent dat ze multi-functionele, carrier-grade producten willen gebruiken die makkelijk in te zetten zijn, geen inbreuk doen op de omgeving en vooral schaalbaar zijn. SmartCell is een van deze producten en O2 is een van de eerste operators die in deze race de leiding neemt.”

18-07-2012

Technicolor TG789 v3 beschikbaar bij Alcadis

Vanaf vandaag is de Technicolor TG789 v3 beschikbaar in Nederland. De TG789 v3 is de opvolger van de hardlopende v2 en biedt dezelfde geavanceerde functionaliteiten, een strakker design en is volledig klaar voor de toekomst.

De Technicolor TG789vn v3 biedt zowel draadloze IEEE 802.11b/g/n toegang als bedraad via vier Fast Ethernet LAN-poorten. Bovendien fungeert de gateway als een centrale hub voor de distributie van alle content van elk apparaat op elk apparaat in het huis. U krijgt toegang tot muziek, data, foto's en/of video van alle aangesloten apparaten in het bekabelde of draadloze thuisnetwerk. De Technicolor TG789vn v3 is gemakkelijk in gebruik en beschikt over 'best-in-class' TR-069 interoperabiliteit.

Future Proof Design
De Technicolor TG789vn v3 bevat geavanceerdere software dat het mogelijk maakt om allerlei applicaties te integreren. Dankzij de vier Fast Ethernet LAN-poorten en Wireless-N connectiviteit is deze gateway klaar voor hoge snelheden voor nu en in de toekomst. De Technicolor TG789vn v3 is een VDSL2 modem met Gigabit Ethernet, wat inhoudt dat hij hoge bandbreedte levert. Dit komt de voice, data en video doorvoer ten goede! Daarnaast bevat de Technicolor TG789vn v3 de 802.11n technologie dat zorgt voor de hoogste draadloze snelheid.

Key Features

 • Ultra Breedband connection: VDSL2 and GE uplink geschikt voor glasvezel
 • 4 Ethernet ports
 • 2 USB 2.0 masters
 • Full FXO
 • 2 FXS ports
 • Beheer op afstand (TR-069)
 • IPv6 ready
 • Strak design
 • Wi-Fi Protected Setup

U kunt de gateway direct bestellen vanuit onze webshop. Voor meer informatie over de TG798vn v3 en de bestelmogelijkheden kunt u contact opnemen via 030-6585125 of info@alcadis.nl

27-06-2012

Ruckus is voorloper in het nieuwe Wi-Fi Passpoint programma

Ruckus Wireless heeft vandaag aangekondigd dat haar Smart Wi-Fi producten geselecteerd zijn als onderdeel van de Wi-Fi Alliance WI-Fi CERTIFIED Passpoint™ test. Fase 1 van de compatibiliteitstest binnen het Wireless Broadband Alliance (WBA) Next Generation Hotspot (NGH) programma is inmiddels afgerond. Ruckus is één van de eerste Wi-Fi fabrikanten die de Passpoint certificatie voor haar producten mag ontvangen.

Ruckus Wireless is een van de eerste fabrikanten van  Wi-Fi apparatuur die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de Wi-Fi Alliance Hotspot 2.0 specificatie, de onderliggende technologie voor de Passpoint certificatie. Hiermee demonstreren zij hun inzet om next-generation Wi-Fi technologie naar een nieuw niveau te tillen.

Vroeger moesten gebruikers kiezen uit een aantal Wi-Fi netwerken en handmatig het inlogproces doorlopen. Passpoint-gecertifieerde apparaten doen dit volledig automatisch. Ze selecteren een Wi-Fi hotspot gebaseerd op de informatie die uitgegeven wordt door een gecertifieerd Wi-Fi access point. Bij Passpoint-gecertificeerde mobiele apparaten en Wi-Fi access points wordt extra informatie geleverd dat verteld welk netwerk klaar is voor een dienst en welke hotspots roaming ondersteunen. Zodra dit vastgesteld is, zal het mobiele apparaat van de gebruiker automatisch verbinding zoeken met de juiste hotspot, terwijl de verbinding beveiligd wordt volgens de laatste standaarden.

“De ontwikkeling van de Hotspot 2.0 specificatie en het gebruik en ondersteuning van Passpoint zal de manier waarop apparaten met Wi-Fi netwerken verbinden drastisch veranderen – waardoor dit net zo makkelijk gaat als het hedendaagse gebruik van mobiele telefoons,” zei Steve Martin, senior Vice-President Engineering van Ruckus Wireless. “Deze technologie zal een zware impact hebben op onze industrie, waardoor de populariteit, acceptatie en groei van Wi-Fi als kritiek onderdeel van carrier netwerken nog verder zal stijgen. Ruckus zal de leiding blijven nemen in de ontwikkeling van deze belangrijke technologie.”

25-06-2012

Innovaties van Ruckus Wireless beloond met awards

 Awards Ruckus Wireless

De SmartCell Gateway 200 ontving de titel “Beste of Show” op Interop Tokyo, en tijdens een award gala in London, erkende de Global Telecoms Business Ruckus Wireless en Tikona Digital Netwerks voor het bouwen van ’s werelds grootste outdoor wireless mesh netwerk in India, en noemde de bedrijven als winnaar van de 2012 Broadband Wireless Access Innovation award.

De awards onderstrepen de snelle evolutie en veranderende dynamiek van de Wi-Fi markt. Terwijl er een vloedgolf aan smart devices op de markt komt, kijken operators naar de mogelijkheden om meer capaciteit aan hun netwerken toe te voegen.

Volgens marktonderzoekers is er, zelfs met een de geplande viervoudige vergroting van de spectrale efficiency vanuit LTE en vergrote cell-intensiteit, nog niet genoeg capaciteit aanwezig om met de explosie van mobiel dataverkeer om te gaan. Er wordt verwacht dat de hoevelheid mobiel dataverkeer 26 keer zo groot wordt over de komende vier jaar.

De realisatie dat service providers hun mobiele netwerken moeten vergroten met carrier-class Wi-Fi als een manier om hun capaciteitsproblemen aan te pakken is niet langer een onderwerp van discussie – maar eerder een absolute noodzaak,” zei Rob Mustarde, vice president van marketing bij Ruckus Wireless.

“Dit is nieuwe grond voor carriers zonder een gevestigde Wi-Fi leverancier. De roeiende carrier markt vraagt om een nieuwe klasse van Wi-Fi, gebouwd voor capaciteit en betrouwbaarheid. Ruckus heeft geïnnoveerd in deze exacte gebieden en is vereerd met deze erkenning voor dit werk.”

20-06-2012

Alcadis ISP Solutions op AngaCable

 AngaCable

Van 12 tot 14 vond AngaCable plaats in Keulen. Alcadis was hierop aanwezig om haar Connectivity as a Service (CaaS) propositie te introduceren bij kabel operators in de Benelux.

AngaCable is al meer dan 10 jaar een groot Europees evenement voor breedband operators en content leveranciers. Jaarlijks trekt het meer dan 16.000 internationale bezoekers om onderwerpen te bespreken als Next Generation Networks, HDTV, Smart TV, VOD, IPTV en Connected Home. Alcadis ISP Solutions was hierbij aanwezig om haar CaaS propositie, betaande uit de Technicolor TG789 Gateway met gecustomizede firmware en ACS managementtools (TR-069), te promoten.

Met Alcadis' CaaS kunnen internet service providers hun klanten zorgeloos ontsluiten. Alcadis' CaaS gaat verder dan het leveren van een breedband verbinding. We maken gebruik van de mogelijkheden die ACS managementtools (TR-069) bieden voor het managen van (ook kleine aantallen) devices. Uw levering van internet-, VoIP-, VoD- (Video on Demand) en iTV (Interactieve TV)-diensten wordt met CaaS verzekerd, terwijl 'Total Cost of Ownership' wordt verlaagd.

Bent u benieuwd naar wat Alcadis' CaaS voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 030 - 65 85 125 of info@alcadis.nl.

06-06-2012

Alvarion verzorgt landelijk Wi-Fi netwerk in de Filipijnen

Alvarion heeft vandaag een groot project aangekondigd waarin ze Carrier Grade Wi-Fi gaan bieden aan meer dan 3,000 hot zones rondom Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, en andere belangrijke gebieden van de eilandengroep.

De installatie van de eerste fase is reeds begonnen. Alvarion verwacht het project binnen twee jaar af te kunnen ronden. Het Wi-Fi netwerk wordt opgezet in samenwerking met PLDT, de grootste telecomprovider van de Filipijnen.

Het Wi-Fi Zone Project zal toegang bieden tot een high-speed Wi-Fi dienst in meer dan 3,000 publieke gebieden zoals café’s, bars, clubs, autodealers, salons, winkelcentra, restaurants en bioscopen. Om de oplossing om een natuurlijke manier in het straatbeeld op te laten gaan, heeft Alvarion hoezen ontworpen die om de Wi-Fi apparaten geplaatst worden.

Alvarion’s WBSn oplossing kwam als beste uit de veldtest waarin PLDT verschillende vendors met elkaar vergeleek. De tests vonden plaats in drukke straten, parken, restaurants en kantoorgebouwen. Tijdens de test werd er gekeken hoe het Wi-Fi netwerk omging met mobiele apparaten als laptops, tablets en smartphones. Alvarion voldeed het best aan de criteria, dankzij de capaciteit om grote afstanden te overbruggen en de mogelijkheid om in non-line-of-sight te opereren.

Dankzij de geavanceerde Carrier Grade Wi-Fi technologie,kan Alvarion één basisstation plaatsen met een bereik van 500 meter en de mogelijkheid om obstakels te omzeilen voor een verbinding in Line-of-Sight en Non-Line-of-Sight situaties. PLDT stelde de eis dat de verbinding een throughput moest hebben van ten minste 1Mbps over een Line-of-Sight afstand van 500 meter vanaf het basisstation. Alvarion presteerde stukken beter, en bood 20 Mbps throughput over een Non-line-of-Sight afstand van 500 meter in een stedelijke omgeving.

“Dankzij de geavanceerde technologie van Alvarion, en onze ervaren netwerkengineers, kunnen we PLDT precies de Wi-Fi oplossing bieden die ze nodig hebben.” Stelde Hezi Lapid, president en CEO van Alvarion, “We hebben een landelijk netwerk van carrier-grade Wi-Fi hot spots waarmee PLDT’s klanten een snelle internetverbinding hebben, waar ze ook zijn.”

Algemeen
01-11-2012

Ruckus Wireless gaat naar de beurs

Het technologiebedrijf Ruckus Wireless, dat verantwoordelijk is voor een aantal van ’s werelds grootste outdoor draadloze netwerken, heeft de concrete plannen voor hun beursintroductie bekend gemaakt. Hiermee hoopt het bedrijf 100 miljoen dollar op te halen.

Ruckus Wireless is één van de sterkst groeiende fabrikanten van draadloze infrastructuur en Wi-Fi hotspots en ondersteunt hiermee kabeloperators in de enorme groei van mobiel dataverbruik. Daarnaast levert Ruckus Wireless outdoor en indoor Wi-Fi hardware voor ondernemingen. De apparatuur onderscheidt zich vanwege gepatenteerde technieken die automatisch storingen en interferentie ontwijken, waardoor altijd een optimaal signaal gegarandeerd wordt.

De details van de beursgang zijn online te lezen in de prospectus. Daarin vermeldt ruckus onder andere dat ze hopen genoteerd te worden onder de afkorting “RKUS”.

01-05-2012

Nederlanders hebben de snelste internetverbinding van Europa

De gemiddelde Nederlandse internetverbinding bedraagt 8,2 Mbps, dit is goed voor een vierde plek op de wereldranglijst. Alleen Zuid-Korea, Japan en Hong Kong bereiken een hoger gemiddelde. In Europa staan we op de eerste plaats.

Uit het rapport van Akamai blijkt de gemiddelde verbindingssnelheid met 18 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze snelheidsverhogingen zijn vooral in de eerste helft van 2011 gerealiseerd; uit de cijfers blijkt dat de snelheid in de tweede helft van 2011 zelfs afnam. De gemiddelde pieksnelheid ging ook omhoog naar 24,8 Mbps ten opzichte van 20,4 Mbps vorig jaar.

 Internetsnelheden in Nederland

Akamai bericht ook over de adoptie van breedband in Nederland. Momenteel heeft 94,4% van de Nederlanders een breedbandverbinding met een snelheid van meer dan 2 Mbps. 66,7% van de Nederlanders heeft zelfs een verbinding van meer dan 5 Mbps, een lichte daling tegenover Q2 van 2011, toen wij met een adoptie van 68,4% nog wereldwijd bovenaan stonden in de vergelijking van snelle breedbandverbindingen.

Content Delivery Netwerk Akamai toont elk kwartaal cijfers van de gemiddelde internetsnelheid van elk land. Het rapport bevat gegevens die zijn verzameld over het wereldwijde servernetwerk van Akamai. Onder andere Apple en Facebook maken gebruik van de diensten van Akamai

27-04-2012

Sterke groei in mobiele breedbandaansluitingen

Mobiel InternetUit de Marktmonitor die toezichthouder OPTA heeft gepubliceerd, blijkt dat Nederland 8,2 miljoen mobiele internetaansluitingen telt, een stijging van maar liefst 30 procent in negen maanden. Het dataverbruik groeit nog harder.

Hoewel het aantal aansluitingen voor mobiele telefonie nagenoeg gelijkbleef, steeg het gebruik van mobiele breedbandaansluitingen van 6,3 miljoen naar 8,2 miljoen. De nieuwe cijfers lopen tot eind 2011. Dat wil zeggen dat binnen een halfjaar meer dan anderhalf miljoen keer een databundel voor mobiel internet is gekocht.
 Stijging mobiele dataabonnementen
Het dataverbruik steeg sneller dan het aantal aansluitingen; in een jaar tijd verdubbelde het dataverbruik naar 5,9 petabyte per halfjaar. Dat is 32.000GB per dag. Een jaar ervoor was dat nog 3,2PB per halfjaar. De omzet uit mobiel dataverbruik is in de afgelopen twee jaar met ongeveer 70% toegenomen.

3G Congestie

De groei van mobiel breedband zorgt ook voor congestie van 3G-netwerken. Oplossingen voor de offload van mobiele data stellen providers en operators in staat om te profiteren van grotere netwerkcapaciteit en dekking in gebieden waar datacongestie zorgt voor overbelasting van de huidige 3G netwerken. 3G offload biedt gebruikers een goedkope verbinding met hetzelfde niveau van service. Hierdoor kunnen operators de dekking en capaciteit van hun netwerk uitbreiden, om de oorspronkelijke capaciteit om hun 3G netwerk terug te laten keren.

25-04-2012

Zeeland wordt voorzien van gratis Wi-Fi

 Wi-Fi Zeeland

Op ruim 80 plaatsen in Zeeland wordt het vanaf deze zomer mogelijk om in de openbare ruimte gratis gebruik te maken van WiFi. Gratis wil zeggen: tot 1MB. Daarna gaat de gebruiker betalen. Bovendien kan de gebruiker uit twee snelheden kiezen, waarbij de snellere variant niet gratis is.

Delta maakte vorig jaar deze plannen al bekend, maar het heeft nu een samenwerkingsverband weten te bewerkstelligen met Provincie Zeeland en Promotie Zeeland Delta (een samenwerkingsverband tussen de Zeeuwse VVV’s). Gezamenlijk zullen deze partijen drukbezochte plekken in Zeeland van WiFi voorzien.

Op dit moment wordt in kaart gebracht op welke locaties het WiFi-netwerk als eerste wordt uitgerold en wat de kosten zullen zijn van een snellere internetverbinding. Het is de bedoeling om vanaf juli WiFi beschikbaar te hebben op de drukst bezochte plekken in Zeeland. Na de zomer zal het aantal ‘hotspots’ daar waar wenselijk uitgebreid worden binnen de provinciegrenzen.

Het stedelijke WiFi-netwerk wordt gerealiseerd door Delta. Delta maakt hierbij gebruik van de ervaringen die eerder zijn opgedaan bij het pilotproject WiFi op het Bellamypark in Vlissingen. De proef in Vlissingen, die oorspronkelijk per 1 april zou eindigen, wordt daarom gecontinueerd.

04-04-2012

Veiling internetfrequenties in oktober

De veiling van nieuwe frequenties voor mobiele telefonie en internet gaat in oktober van start. Nieuwe aanbieders kunnen al in de eerste helft van 2013 aan de slag, zo meldt het ministerie van Economische Zaken woensdag bekendgemaakt volgens de website Nu.nl Eerder werd al gesteld dat de veiling 'in het najaar' zou plaatsvinden.

De veiling moet moet de concurrentie tussen de aanbieders moet verhogen, door ruimte te creëren voor 'nieuwe' providers. Deze kunnen volgens het ministerie al in de eerste helft van 2013 aan de slag.

Het doel van de frequentieveiling is om de prijzen van mobiel internet om laag te krijgen. Er is de afgelopen maanden veel kritiek geleverd op het beleid van grote mobiel providers. Deze verhoogden binnen enkele weken allemaal de prijzen van mobiel internet. De overheid wil met de veiling minimaal 478 miljoen euro ophalen.

26-03-2012

Kabel overtreft traditionele telco's in de Verenigde Staten

In de VS groeide het aantal breedband abonees bij kabel operators harder dan bij de traditionele telco's, meldt FierceTelecom.com na aanleiding van recent onderzoek van de Leichtman Research Group.

Aangezien de twee grootste Amerikaanse telco's, AT&T en Verizon, beginnen te matigen met hun U-vers en FiOS rollouts, kunnen kabelexploitanten de markten aanvallen met hun op DOCSIS 3.0 gebaseerde diensten met snelheden variërend 20 tot 100 Mbps en triple play bundels. Hun inspanningen werpt zijn vruchten af met een groei van 2,3 miljoen abonnees in 2011. Dit is 75% van de totale groei breedbandaansluitingen in 2011. Zo voegde de grootste kabelexploitant Comcast in Q4 van 2011 336.000 internet abonnees en 146.000 telefoonaansluiting toe. Ter vergelijking: de gehele top telco's groeide slechts met 750.000 breedband abonnees.

Ook in Nederland zien we een verschuiving naar kabel aansluitingen. Telecompaper melde onlangs dat de breedbandmarkt in het vierde kwartaal van vorig jaar met iets meer dan 67.000 aansluitingen (1,1%) is gegroeid tot een totaal van 6,37 miljoen aansluitingen. Het aandeel van DSL daalde met 1,5 procent in Q4 tot 3,24 miljoen, het aandeel van kabel groeide tot 2,78 miljoen (+2,5%). Het aantal FTTH/FTTB aansluitingen groeide in het vierde kwartaal met meer dan 14 procent, naar een marktaandeel van 5 procent. Meer hierover leest u in het nieuwsbericht "Breedbandmarkt groeit 1,1% in Q4, door kabel en glasvezel van 7 maart jl.".

Breedband Internet Provider Abonnees eind 4Q 2011 Aansluitingen in 2011
Kabelbedrijven
Comcast 18,147,000 1,159,000
Time Warner^ 10,344,000 491,000
Cox* 4,500,000 130,000
Charter 3,654,600 252,900
Cablevision 2,965,000 73,000
Suddenlink 951,400 65,100
Mediacom 851,000 13,000
Insight^ 550,000 25,500
Cable ONE 451,082 25,680
Other Major Private Cable Companies** 1,925,000 55,000
Totaal Top Kabel 44,339,082 2,290,180
Telefoonbedrijven
AT&T 16,427,000 117,000
Verizon 8,670,000 278,000
CenturyLink 5,554,000 238,000
Frontier^^ 1,735,000 37,833
Windstream 1,355,300 53,600
FairPoint 314,135 24,390
Cincinnati Bell 257,300 1,200
Totaal Top Telefoonbedrijven 34,312,735 750,023
Totaal Breedband 78,651,817 3,040,203
15-03-2012

Meer dan de helft Nederlanders heeft smartphone

 Smartphone

Meer dan de helft van de Nederlanders is in bezit van een smartphone. Dat blijkt uit het rapport ‘Dutch Smartphone User 2011-Q4’ van onderzoeksbureau Telecompaper. De penetratie van 52 procent betekent een een groei van 53 procent ten opzicht vorig jaar. Toen bezat nog maar 34 procent van de Nederlanders een smartphone.

Vooral Android heeft in 2011 een aanzienlijke groei doorgemaakt. Volgens telecompaper is dit tevens de eerste keer dat het smartphonegebruik hoger ligt dan het gebruik van conventionele mobiele telefoons. De penetratie van smartphones is het grootste onder gebruikers van 30 jaar en jonger (15-29 jaar) terwijl van de oudere generatie (60-64 jaar) 22 procent een smartphone gebruikt.

De stijging in smartphonegebruik leidt ook tot een grotere vraag naar openbare Wi-Fi & 3g offloading. Dit komt omdat de korte batterijduur van smartphones bij consumenten nog steeds het grootste punt van irritatie is. Een netwerkconnectie via 3g een zwaardere aanslag op de accu is dan de verbinding met een Wi-Fi netwerk.

Het rapport rapport ‘Dutch Smartphone User 2011-Q4’ van Telecompaper is gebaseerd op onderzoek onder bijna 20.000 respondenten in de periode oktober 2011 – december 2011.

13-03-2012

Ruckus Wireless snelst groeiende Wi-Fi vendor in Enterprise en Carrier Markt

Ook in het laatste kwartaal van 2011 is Ruckus Wireless blijven groeien in de Wi-Fi markt. Gartner heeft Ruckus aangewezen als de snelst groeiende Wi-Fi vendor in de Enterprise WLAN markt en Dell'Oro heeft Ruckus benoemd tot marktleider in de Carrier Wi-Fi markt.

In het vierde kwartaal van 2011 groeide de omzet van Ruckus met meer dan 134%. Volgens het onlangs gepubliceerde Market Share: Enterprise WLAN Equipment Worldwide 4Q11 report van Gartner bereikte Ruckus hiermee de hoogste omzetgroei van alle draadloze LAN-leveranciers wereldwijd. In enkele jaren is Ruckus Wireless hierdoor opgeklommen naar een marktaandeel van 4,9% wereldwijd.

In de opkomende Carrier Wi-Fi markt werd Ruckus door Dell’Oro voor het tweede jaar op rij benoemd als marktleider met een marktaandeel van 26,7%. Volgens het rapport hebben operators in totaal meer dan 26.000 Wi-Fi Access Points afgenomen bij Ruckus Wireless.

"Gezien onze late entree in de Enterprise WLAN-markt is onze groei opmerkelijke te noemen", zegt Robert Mustarde, Vice President Marketing bij Ruckus Wireless. "Wij verwachten deze snelle groei voort te zetten, aangezien de markt duidelijk aangeeft betrouwbare Wi-Fi te willen met meer grotere capaciteit. Of het nu gaat om een hotel, school, ziekenhuis of mobiele operator, we zien dat traditionele Wi-Fi niet meer voldoet."

De groei van Ruckus Wireless valt te verklaren door de bekende explosie van dataverkeer door toenemend gebruik van handheld apparaten. Operators worden gedwongen om een ​​meer agressieve en strategische houding aan te nemen ten aanzien van integratie van Wi-Fi binnen hun bestaande infrastructuren. Daarnaast ontwikkeld Ruckus Wireless een steeds grotere groep value-added resellers en distributeurs om groei in de Enterprise markt te realiseren.

Het klantenbestand van Ruckus Wireless telt meer dan 12.000 klanten en 4.500 integratiepartners wereldwijd. Deze klanten zijn vertegenwoordigd In bijna elke verticale markt in elke regio van de wereld met een aantal van de meest prestigieuze bedrijven als KDDI, The Cloud, Towerstream, China Unicom, Mandarin Oriental Hotel Group, KLIA International Airport, Delhi University, de City of San Jose, Baruch College, Universidad del Valle de Mexico, Satilla Medical Center, Georgia World Congress Center, Balboa Park, Indian Wells Tennis Garden, Ziff Davis Publishing en vele anderen.

Ruckus Wireless
Ruckus Wireless is een fabrikant van geavanceerde Smart Wi-Fi producten. Ruckus levert oplossingen vanaf het stand alone access point tot aan high-end enterprise en carrier oplossingen. Dankzij de Smart Wi-Fi Technologie worden interferentiebronnen beter omzeild en worden hogere doorvoersnelheden bereikt. Ruckus specialiseert zich in het doorontwikkelen van Wi-Fi en heeft hierdoor een uitzonderlijke goede prijs/ kwaliteit verhouding bereikt. 

Alcadis
Alcadis IP Solutions is Value Added Distributor & Authorized Training Partner van Ruckus Wireless. Alcadis heeft alle benodigde kennis en expertise van WAN en WLAN netwerken in huis om samen met partners ieder klein en grootschalige netwerkproject succesvol af te ronden. Hierbij biedt Alcadis haar partners het Ruckus WiSE-Guy trainingsprogramma aan waarin men in een twee-daagse training alle ins en outs van de Ruckus Smart Wi-Fi Technologie leert.

08-03-2012

Omzet mobiele markt daalt 3,8% tot 6,1 miljard euro in 2011

De Nederlandse mobiele operators hebben in 2011 samen een omzet behaald van 6,07 miljard euro uit diensten. Dat blijkt uit het kwartaalrapport van Telecompaper over de mobiele markt. Voor het eerst is er een duidelijke daling van de omzet te merken, van 3,8 procent ten opzichte van 2010. In 2010 liep de omzet op jaarbasis met 0,4 procent terug.


Een oorzaak is te vinden in een sterke daling van de omzet uit spraak, door verplichte tariefsverlagingen. Daarnaast spelen toenemende concurrentiedruk en de economie een rol. De omzet uit sms daalde voor het eerst, doordat de consument messaging-diensten omarmt. De groei in mobiel internet was niet genoeg om de daling van spraakinkomsten te compenseren. Non-voice (sms plus data) is nu 36,5 procent van de totale omzet uit diensten.

De omzet in het vierde kwartaal daalde met 2,7 procent op jaarbasis tot 1,52 miljard euro en met 0,7 procent ten opzichte van Q3. Het vierde kwartaal is altijd zwakker dan het derde kwartaal. Overigens zijn die cijfers niet helemaal vergelijkbaar, omdat T-Mobile de abonnementen heeft gewijzigd. Doordat het beltegoed niet meer onbeperkt houdbaar is, levert dat extra omzet op. Desondanks daalde de jaaromzet van T-Mobile op jaarbasis met 2,8 procent. De omzet van KPN daalde met 7,4 procent. Alleen Vodafone zag de omzet groeien, met 1,3 procent.

Het aantal actieve simkaarten groeide met 4,2 procent tot net geen 21 miljoen; vooral bij abonnementen was er groei. De penetratie steeg van 120,4 procent eind 2010 tot 125,0 procent eind 2011. Het marktaandeel van KPN daarin daalde licht tot 47,0 procent, Vodafone en T-Mobile groeiden tot 28 procent en 25 procent, respectievelijk.

Telecompaper heeft de verwachting voor de komende vijf jaar bijgesteld. In 2012 daalt de verwachte omzet met 0,5 tot 1,0 procent tot ongeveer 6,0 miljard euro. In de periode 2012-2016 groeit de omzet met gemiddeld 0,7 procent per jaar tot 6,3 miljard in 2016. Enkele ontwikkelingen hebben een merkbare invloed, zoals nieuwe strengere tariefregulering voor mobiele gespreksafgifte en roaming. Daarnaast worden mobiele operators gedwongen om hun tarieven aan te passen aan een veranderende markt. Het belang van belminuten neemt verder af, terwijl mobiele data centraal komt te staan in het gedrag van de consument.

15-02-2012

EU stimuleert sneller mobiel internet

 Mobiel internet

Het Europees Parlement heeft het Radio Spectrum Policy Programme (RSPP) aangenomen waardoor er meer capaciteit vrij komt voor mobiel internet en afspraken gemaakt worden over de uitrol ervan.

Discussies over een nieuw frequentiebeleid voor mobiel internet worden in Europa al langer gevoerd, maar het parlement heeft woensdag ingestemd met een nieuw beleid.

Volgens het RSPP moet bijvoorbeeld de 800 Mhz-frequentie, die voorheen voor televisie werd gebruikt, nu voor mobiele data beschikbaar gemaakt worden. Ook worden de mogelijkheden voor de uitrol van 4G verbeterd.

Door de capaciteit te verhogen door middel van nieuwe frequenties is bijvoorbeeld sneller mobiel internet mogelijk. In Nederland zal in het najaar van 2012 een frequentieveiling plaatsvinden waarbij ook nieuwe blokken op de 80 Mhz-band worden verdeeld. Bovendien is dan plek voor nieuwkomers op de markt van mobiel internet.

Roaming D66 reageert verheugd op het besluit van de EU. Europarlementariër Marietje Schaake: “Helaas heeft het voorstel om nog niet verdeelde frequenties te openen voor uitgebreider wifi-gebruik het niet gehaald, maar dit voorstel biedt kansen.”

“Zo kunnen de kosten voor dataroaming (mobiel gebruik in het buitenland) flink omlaag. Door de capaciteit van mobiele data goedkoper en efficiënter te maken, krimpt ook de inkoopprijs om data over grenzen af te leveren.”

4G Het huidige plan beslaat vijf jaar waarin lidstaten worden geacht bepaalde frequenties te herverdelen. Ook moeten frequenties vrijgemaakt worden speciaal voor het gebruik van 4G, de opvolger van 3G. Het Europees Parlement laat weten dat de Europese Commissie de komende jaren zal bestuderen of er nog meer frequenties opnieuw verdeeld kunnen worden om efficiënter gebruik te realiseren.

15-02-2012

Londense metronet wordt nog voor de Olympische Spelen voorzien van Wi-Fi

 London Underground

Voordat de Olympische Spelen van start gaan wordt de Londense “Underground” voorzien van draadloos internet. Wi-Fi moet de communicatie tussen de medewerkers verbeteren en de reizigers van extra gemakken voorzien.

Het vervoersbedrijf Transport for London zegt dat ze op koers liggen om draadloze internetdiensten via 120 access points te gaan leveren. Het netwerk zal beschikbaar zijn op de perrons, ticketkantoren en roltrappen, maar niet in de metrostellen zelf.

Gareth Powell, Director of Strategy & Service Development zei: “We zitten in het laatste stadium van het aanbestedingsproces. De London Underground gaat door met de voorbereidingen om de benodigde infrastructuur te installeren en we zijn op schema om dit project volgens de planning af te ronden.” Begin deze lente zal de gekozen service provider bekend gemaakt worden.

14-02-2012

Nieuwe treinen van NS voorzien van draadloos internet

 Nieuwe treinen

De NS presenteerde gisteren in Haarlem nieuwe intercity’s. Deze zullen rijden op het traject Amsterdam Centraal – Den Haag Centraal. De nieuwe intercity’s zijn volledig verbouwde treinstellen die twintig jaar geleden nieuw werden aangeschaft. De harde, groene stoelen en geringe beenruimte zijn ingeruild voor zacht interieur en prettige zitplaatsen, de trein is voorzien van een nieuwe laag verf, schermen met reisinformatie en draadloos internet. De nieuwe intercity’s zijn ook als eerste uitgerust met videobewaking op de balkons. Nu is dit alleen in de laatste type sprinters aanwezig.

De NS heeft tijdens de verbouwing van de intercity’s de focus sterk op het reisgemak gelegd. “We hebben echt gekozen voor het comfort”, aldus Matheussen. “Kunstenaar Onno Poiesz verzorgde de artistieke aankleding van de treinen. Zo zijn in onder meer de deurklinken ‘typische’ treinelementen als een patatbakje van stationsnackbars te herkennen, maar ook uit de trein verbannen asbakken en ongewenste graffitibussen.”

Er liep al een test met draadloos internet bij een aantal intercity's van de NS. Reizigers kunnen hiervan gebruik maken door in te loggen via een portal van T-Mobile. Met de toevoeging van draadloos internet in de nieuwe treinen lijkt Wi-Fi een faciliteit waar het vervoersbedrijf niet meer omheen kan.

Alcadis IP Solution levert draadloze oplossingen voor system integrators, ISP's en operators. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 030 - 65 85 125 of ons contactformulier.

09-02-2012

2012 wordt het jaar van IPv6

 IPv6

Na een lange periode van discussie wordt het steeds duidelijker dat 2012 het jaar is waarin IPv6 voor het grote publiek beschikbaar zal komen. In een artikel op de website ISPToday licht Sander Steffan, bestuurslid van stichting IPv6 Nederland, toe wat gaat betekenen.

Websites
Steeds meer websites zullen bereikbaar worden over IPv6. Als voorlopers noemt Steffan de nederlandse tech-websites. Maar ook www.rijksoverheid.nl en www.blokker.nl zijn al bereikbaar over IPv6. Daarbij zullen de websites van Facebook, Google, Bing en Yahoo op World IPv6 Launch (6 juni 2012) volledig IPv6 gaan ondersteunen. Hoewel het risico blijft bestaan dat bezoekers op één of andere manier negatief beïnvloed worden, geeft de overstap van deze grote partijen aan dat er eigenlijk geen reden meer is dat andere website dit niet zouden kunnen.

Internet providers
“Voor de consumenten en kleine en middelgrote zakelijke gebruikers zal in 2012 eindelijk op grote schaal IPv6 beschikbaar komen.” Schrijft Steffan, “Partijen zoals BIT en XS4ALL bieden natuurlijk al lang IPv6 aan en in 2012 zullen bijna alle internet providers IPv6 aan gaan bieden. UPC had dat al aangekondigd, Ziggo heeft het vandaag naar buiten gebracht en binnenkort zullen ook providers zoals Reggefiber en Solcon actief IPv6 verbindingen aan gaan bieden. De providers die met World IPv6 Launch meedoen zullen zelfs standaard alle nieuwe klanten IPv6 geven. Daarnaast zullen die providers op 6 juni ook al 1% van hun bestaande klanten actief op IPv6 aangesloten hebben.”

Leveranciers
Volgens Steffan hebben leveranciers het onderwerp IPv6 jarenlang genegeerd. “ Dat is gelukkig snel aan het veranderen. D-Link en Linksys bieden prima IPv6 compatible routers aan, en ook Netgear volgt snel. Daarnaast weet ik dat bijvoorbeeld ook Sitecom hard werkt aan IPv6.” Volgens verdere berichten heeft ook Technicolor met succes de Gold-standaard accreditatieronde van The IPv6 Ready Logo Committee doorstaan. Volgens dit certificaat zijn de producten van de fabrikant ruimschoots klaar voor voor de overstap naar IPv6.

Steffan sluit af met bemoedigende woorden. “De wereld zal niet in één jaar volledig op IPv6 zijn overgestapt, maar ik ben er van overtuigd dat niemand die zich professioneel met internet en IT bezig houdt na dit jaar nog om IPv6 heen kan!”

26-01-2012

ISP uit India bouwt 's werelds grootste WiFi netwerk

Prakash Bajpai, Tikona CEOPrakash Bajpai, CEO van Tikona

Een jong bedrijf in India, Tikona Digital Networks, gebruikt wifi-technologie om vaste breedbanddiensten te leveren aan 220.000 huishoudens en 10.000 bedrijven. Zo meldt de website Globaltelecombusiness.com. Tikona is opgericht in 2008 door een team van telecom-industrie veteranen met een radicale visie op het gebrek van India's draadloze breedbandspectrum. Het bedrijf mikt op 350.000 residentiële klanten. Voor verdere expansie gaan ze ook gebruik maken van LTE. 

"We besloten om te uit te zoeken hoe wifi dezelfde kwaliteit als een bedraadde verbinding kan leveren. ", zegt Prakash Bajpai, een voormalig CEO van Reliance Communications, nu CEO van Tikona. Het bedrijf maakt gebruik van een microcell architectuur voor zijn wifi-basisstations: "Wij waren de eerste mensen die wifi zagen als een outdoor-apparaat", voegt hij eraan toe. "We besloten om een wifi-cloud maken."

India is een van 's werelds meest concurrerende markten voor mobiele communicatie, maar heeft met 1% penetratie een wanhopig gebrek aan breedband. Het is te duur om nieuwe draden en centrales te bouwen, en de bestaande koperverbindingen verslechteren elk jaar. Dit bedreigt India's economie, zegt Bajpai. "De kracht van het internet is enorm, maar dit brengt India als groeiende natie in een precaire toestand. We hebben helemaal geen breedbandinternet. Als groeiende natie is dat wel nodig. Wij vroegen ons af hoe we dat probleem konden oplossen." Bajpai en zijn collega's besloten te kijken naar de draadloze equivalent van vaste breedband. Maar een groot probleem was het gebrek aan spectrumruimte. Mobiele operators klagen al over het gebrek van het spectrum voor stem en voor internet is duizend keer meer bandbreedte nodig. Als oplossing richtte het bedrijf zich op de wifi band. Deze was nog niet eerder gebruikt om wireline kwaliteit breedband te leveren.

Om een product te vinden die aanvaardbaar was om als core te dienen keek het bedrijf in het bijzonder naar de recente ontwikkelingen in de radio-technologie. "We wilden een manier die de storingsgevoelige wifi band in staat stelde om een stabiele en betrouwbare kwaliteit te leveren." Met deze eisen kwam Tikona uit bij het bedrijf Ruckus Wireless, dat intelligente antennes ontwikkelt en bundelvormende software levert om storingen te verminderen.

Uitrol van het netwerk

Tikona begon in de top 10 steden in India, maar is sindsdien uitgegroeid tot een totaal van 40 gemeenschappen. Er zijn 150 tot 200 miljoen mensen in het dekkingsgebied, een demografie die Bajpai beschrijft als "de bovenkant van de Indiase markt". Tikona heeft niet de bedoeling om te concurreren met mobiel. Ze bedienen geen bewegende klanten maar leveren het signaal aan de apparatuur bij de klant. De apparatuur bestaat een wifi-ontvanger die met het basisstation van Tikona in verbinding staat. Dit zorgt voor een sterk signaal, ondanks alle interferentie uit de omgeving.

Tikona maakt gebruik van 60 megahertz bandbreedte op de 2,4 gigahertz band om tussen basisstations en klanten te communiceren. Daarbij komt nog 50 megahertz bandbreedte op de 5,8 gigahertz band voor backhaul, als aansluiting op een uitgebreide glasvezel-backbone die door alle buurten in het dekkingsgebied loopt. "Dus met 110 megahertz wij leveren wireline-gelijkwaardige diensten.

Vandaag de dag heeft het bedrijf 43.000 basisstations in gebruik: "Dat maakt ons ’s werelds grootste outdoor wifi netwerk." Een basisstation kan 100 tot 200 klanten bedienen. "De beperkende factor is de backhaul. Je moet de pk's in de backhaul hebben. "De vezel backbone heeft in principe onbeperkte capaciteit, en er kan een tweede kanaal worden toegevoegd."

"Het doel was om dag in, dag uit, in elk gebouw en elk appartement en in elk gebouw een sterke link te creëren. We hadden een zeer responsieve technologische partner die aan onze eisen begreep en dat leidde tot nieuwe mogelijkheden. Ruckus speelde zeer goed in op onze behoeften en is daarmee de belangrijkste partner in dit project."

17-01-2012

EU onderzoekt werkelijke snelheid breedbandverbindingen

Meetinstrument Samknows

De Europese Unie zoekt 6.000 vrijwilligers in Nederland om de kwaliteit en snelheid van de breedbandverbindingen met hun woning te testen. De resultaten van het onderzoek moeten de Europese Commissie helpen bij het investeren in high speed breedband in de regio’s ter ondersteuning van de Digitale Agenda. “In de EU moet iedereen kunnen profiteren van de voordelen van open en wettig internet zonder verborgen beperkingen of tragere snelheden dan wat werd beloofd”, zegt Neelie Kroes, de Europese Commissaris verantwoordelijk voor de Digitale Agenda. “ Daarom moeten we beschikken over informatie aan de bron, afkomstig van de Europese consumenten, over de reële kwaliteit van hun breedbandtoegang. Met deze gegevens krijgen we inzicht in welke landen op kop lopen en welke achterblijven, zodat we onze steun en investeringen op de meest doelmatige wijze aanwenden.”

Het grootschalige studie- en testprogramma wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau SamKnows, die daarvoor maar liefst meer dan 100.000 vrijwilligers in heel Europa wil inschakelen. SamKnows stelt aan hen een zogenoemde whitebox beschikbaar: een meetapparaat dat men simpel in een modem of router kan pluggen. Deze box test vervolgens gedurende een bepaalde periode de breedbandverbinding bij de vrijwilliger. De resultaten van de test zullen uiteindelijk ter beschikking worden gesteld aan de internetproviders, de telecommunicatieautoriteiten en de consumenten. Om deel te nemen kunnen Nederlandse breedbandgebruikers eenvoudig registreren op http://www.samknows.eu. Na aanmelding ontvangen ze de whitebox, die ze gemakkelijk op de internetverbinding kunnen aansluiten buiten de firewall en het thuisnetwerk om. Als consumenten hun breedband niet gebruiken , zal het witte kastje automatisch een reeks testen uitvoeren om de snelheid en de kwaliteit van de verbinding te meten.

bron

13-01-2012

London krijgt grootste gratis Wi-Fi hub van Europa

 London Olympic Stadium

Voordat deze zomer de Olympische Spelen in Londen van start gaan, zal de Telecomprovider O2 de drie belangrijkste districten van een gratis Wi-Fi netwerk voorzien. Het netwerk zal miljoenen bewoners en toeristen voorzien van internet en zal daarmee de grootste hotspot van Europa worden.

De plannen komen voort uit een deal tussen Westminster City Council, de Royal Borough of Kensington & Chelsea en de netwerk operator O2. De opzet van het netwerk valt binnen de plannen van de besturen om de jaarlijks miljoenen bezoekers van London de best mogelijke ervaring te bieden en zal het stadsbestuur of de belastingbetaler niks gaan kosten. Volgens O2 is het de bedoeling dat het wifi-netwerk dekkend is, voordat in de Engelse hoofdstad de Olympische Spelen beginnen. Volgens O2 zal Londen tegen die tijd de grootste gratis wifi-zone van Europa zijn, beschikbaar voor 'miljoenen' bewoners en toeristen van de wijken Westminister en Kensington & Chelsea.

Naast O2 bouwt ook concurrent BT aan een wifi-netwerk en gebruikt daarvoor ook routers van abonnees met FON, een systeem om wifi-toegang te delen. Afgelopen november meldde Nokia dat het samen met Spectrum Interactive ook een pilot was gestart voor stadswifi in Londen.

Nederland zijn de afgelopen jaren verschillende initiatieven voor stadswifi gestart. Waarin Alcadis onder andere betrokken was bij Draadloos Groningen, Rotterdam Draadloos & Heerlen Live.

04-01-2012

OmniSwitch 10K toont uitstekende resultaten in onafhankelijk rapport.

De onafhankelijke onderzoeksinstantie Lippis Enterprises heeft de OmniSwitch 10k van Alcatel-Lucent aan een batterij van tests onderworpen om de prestatie onder variabele workloads te peilen. Meestal zou een dergelijke test wat variatie in de resultaten laten zien. Zo niet bij de OmniSwitch 10K.

Lippis Enterprises testte in hun rapport 15 van de beste switches, waaronder de OmniSwitch 10K en de OmniSwitch 6900-40x van Alcatel-Lucent. In de test werden alle manieren van netwerken gesimuleerd. Er werden packets verstuurd via netwerklagen 2 en 3, variërend in grootte van 64 bytes tot 9216 bytes. Het gesimuleerde verkeer toonde een 100% van de doorvoer over de hele linie. In de congestietests bleven de forwarding rates - die voor de andere switches af kunnen nemen als de congestie toeneemt – gelijk op 80% voor elk frame formaat.

Typische switches die gevoelig zijn voor latency kunnen het slachtoffer worden van een soort van congestie genaamd hoofd-of-line blocking (HOL blocking). Hoewel Internet switches zijn ontworpen om de pakketten out of order in te ontvangen en aan de ontvangende kant weer in elkaar te zetten, hebben switches de neiging om nieuwere pakketjes achter oudere vast te laten lopen als de latency de oudere dwingt om op haar beurt te wachten. Tot de oudere pakketten worden doorgestuurd, wachten de nieuwere en worden zelf ouder. Dit fenomeen resulteert bij sommige switches, in een exponentiële verstopping.

Tijdens de experimenten van Lippis gebeurde dit niet bij de OmniSwitch 10K. "De OmniSwitch maakte geen gebruik van HOL blocking, dus als de 10 GbE-poort op de OmniSwitch verstopt, heeft dit geen invloed op de prestaties van de andere poorten," leest het Lippis rapport. "Er was geen gedetecteerd tegendruk, en de Ixia-test apparatuur ontving geen flow control frames" (Er was dus geen bewijs dat de testapparatuur diagnostische of bemiddelingsinstructies ontving, die normaal gesproken wel worden verstuurd in geval van congestie).

"De OmniSwitch 10K presteerde goed tijdens cloud-simulatie en leverde 100% geaggregeerde doorvoer tijdens het verwerken van een grote combinatie van oost-west en noord-zuid verkeer. Er werd geen packet-loss waargenomen terwijl de latency onder 28μs bleef.” Ook de combinatie van een OmniSwitch 9600 en OmniSwitch 10K werd in het rapport besproken. “De combinatie van de de OmniSwitch10K als kern en de OmniSwitch 9600 op de ToR biedt een hoop opties tot het ontwerpen van cloud-netwerken, die in staat is om een dataverkeer in deen dicht gevirtualiseerde infrastructuur te ondersteunen.”

Tech updates
06-06-2012

Technicolor TG587 en TG789 als opvolger voor de TG782

Technicolor gaat stoppen met de productie van de TG782. Het gateways portfolio van Technicolor biedt voldoende alternatieven afhankelijk van de gewenste features.

Er zijn verschillende vervangende modellen beschikbaar. Wanneer u op zoek bent naar een modem voor Voice (FXS) dan is deTG789een goed alternatief. Indien Voice niet nodig is dan zijn deTG582 en de TG587 geschikte vervangers.

Voor een advies over het geschikte modem voor uw situatie, kunt u contact opnemen met Alcadis via info@alcadis.nl of 030-6585125.

15-05-2012

Nokia Siemens Networks gaat oplossingen van Ruckus Wireless aanbieden

 Nokia Siemens Networks

Nokia Siemens Networks is een wereldwijde reseller-overeenkomst met Ruckus Wireless aangegaan om operators te helpen met het integreren van WiFi-netwerken om kosteneffectieve mobiele breedbanddiensten te leveren. Het contract, dat vandaag is aangekondigd, zal Nokia Siemens Networks in staat stellen om gemakkelijk WiFi-dekking te bieden als onderdeel van haar uitgebreide small-cells portfolio.

Nokia Siemens Networks biedt operators de complete lijn van Ruckus Wireless carrier-class Smart WiFi-systemen, waaronder indoor- en outdoor access points en controllers. Het zal ook de bekroonde Ruckus SmartCell ™ Gateway 200 leveren. De SCG 200 is een nieuwe categorie van de draadloze service gateways waarmee operators hun mobiele abonnees van dienst kunnen zijn met behulp van vertrouwde WiFi-toegang, zonder extra client-software. De SCG 200 integreert naadloos WiFi-verkeer in operator packet core-netwerken door middel van standaard industriële interfaces en biedt een scala aan offloading opties.

14-05-2012

Alcatel-Lucent Enterprise introduceert 40GigE upgrade datacenterswitching-oplossing

 Datacenter Switching


Alcatel-Lucent Enterprise introduceert een upgrade van haar bekroonde Mesh datacenterswitching-oplossing. Door uitbreiding van de 40GigE-koppelingen verhoogt Alcatel-Lucent de snelheid, toegankelijkheid en flexibiliteit van datacenternetwerken van ondernemingen. Daarnaast is de Mesh oplossing van Alcatel-Lucent ook geverifieerd als Citrix Ready™.

Met de upgrade is de Mesh oplossing beter in staat om de bandbreedte-verslindende real-time toepassingen zoals video verkeer, virtuele desktop en het groeiende aanbod van cloud-diensten te verwerken. Om de evolutie naar 40 GigE te voltooien heeft Alcatel-Lucent 40 GigE mogelijkheden aan haar OmniSwitch 10K high-performance netwerk core-switch toegevoegd. Deze biedt ongeëvenaarde poortdichtheid en wire-rate bandbreedte dat door middel van software-licenties opgeschaald kan worden via een pay-as-you-grow-model. De upgrade naar 40 GigE in combinatie met het gebruik van 'Shortest Path Bridging' technologie die server-to-server communicatie optimaliseert kunnen ondernemingen over de gehele Mesh datacenternetwerken in private clouds zetten om flexibel datacenters in te richten. Specifieke eigenschappen van het Mesh zijn onder meer:

 • Low-latency wire-rate voor real-time applicaties
 • Application beheerd als services voor betere efficiëntie en lagere kosten
 • Shortest Path Bridging voor optimale prestaties
 • Vereenvoudigd beheer
 • Storage Ready
 • 100 GigE ready

Meer bandbreedte en hogere snelheden
“De vraag naar meer bandbreedte is een constante uitdaging. Nieuwe technologische implementaties zoals deze van Alcatel-Lucent, maken het mogelijk om in de toekomst hogere snelheden te behalen met een betrouwbaar datacenter. Het datacenter kan dan functioneren als global hub”, aldus Camille Janssens, ICT Director bij DHL Express."

De samenwerking met Citrix helpt ervoor te zorgen dat werknemers optimaal gebruik kunnen maken van nieuwe toepassingen en cloud-diensten. Citrix adviseert oplossingen die compatible zijn met elkaar en gezamenlijk de netwerkinfrastructuur verbeteren. Meer dan 20.000 producten zijn inmiddels benoemd als Citrix Ready en bieden zodoende een oplossing voor betere netwerken.

17-04-2012

Technicolor introduceert nieuwe WLAN Gateway: De TG587n v3

Technicolor TG587n
Vanaf vandaag is de Technicolor TG587n v3 beschikbaar in Nederland. Dit is een Multi-Service WLAN Gateway dat door de automatische detectie functie in de WAN-poort automatisch kan schakelen tussen verschillende aansluitingen.

De Technicolor TG587n is een geïntegreerd draadloos ADSL2+ modem met 1 GigE WAN poort, 1 GigE LAN poort en 3 FE LAN poorten waarmee de gateway een snelle bedrade en draadloze aansluiting met alle apparaten in het huis realiseert. Snelheid, security en prestaties worden gegarandeerd door gelijktijdige gebruik van 802.11b, 802.11g en 802.11n 2x2. Bovendien, dankzij de Gigabit Ethernet WAN-poort, kan de TG587n snelheden tot 400 Mbps bereiken, waardoor het een toekomstvaste oplossing voor Next Generation Networks (NGN's) biedt.

De TG587n is met name geschikt voor complexe netwerken waarin verschillende aansluitingen zoals ADSL en Glasvezel naast elkaar bestaan. Dankzij de automatische detectie functie in de WAN-poort kan de TG587n automatisch kiezen tussen DSL, Ethernet WAN-of 3G (via USB-adapter) verbindingen. Dit betekent minder complexiteit voor de gebruiker. Met een betere dekking en doorvoersnelheid in vergelijking met een 11b/g of 1x1 11n access point maakt de Technicolor TG587n v3 real-time multimedia-verkeer mogelijk over het Wi-Fi-netwerk in huis.

Met het oog op de naderende uitputting van IPv4-adressen is de TG587n klaar voor Internet Protocol versie 6 (IPv6). IPv6 is de volgende generatie van internet-technologieën dat zich richt op toenemend internetgebruik en effectieve ondersteuning van meer functionaliteiten. Technicolor investeert in hun technologie om de overgang van IPv4 naar IPv6 voor hun klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen. De MediaAccess Service Gateways van Technicolor hebben met succes de Gold-standaard accreditatieronde van The IPv6 Ready Logo Committee doorstaan. De TG587n mag hierdoor het IPv6 Ready Gold Logo gebruiken.

Download de datasheet

13-04-2012

NSS labs presenteert de Security Value Map

De NSS Labs producttest en -analyse van firewalls toont dat de SonicWALL SuperMassive E10800, met het SonicOS 6.0 Operating System, de beste alomvattende Next Generation Firewall is. Hiermee prijkt hij met de rating "recommend" (aanbevolen) bovenaan de Security Value Map. NSS Labs is het erkende, onafhankelijke testbureau voor IT-veiligheid. Het testbureau peilde naar de volgende 4 criteria: veiligheidseffectiviteit, prestatie, stabiliteit en Total Cost of Ownership.

 Security Value Map

De Security Value Map toont de resultaten van de firewall-test in een overzichtelijke grafiek. De x-as toont de Prijs per Protected Mbps als een getal dat kan worden gebruikt om de werkelijke kosten van de geteste elk apparaat te vergelijken. De y-as toont het resultaat van de effectieve bloksnelheid die tijdens de NSS effectiviteitstest behaald werd.

SonicWALL is verheugd met de resultaten. “Deze test laat er geen twijfel over bestaan: de SuperMassive E10800 combineert prestatie, effectiviteit en waarde blijkbaar het best van alle geteste firewalls,” zegt Patrick Sweeney, vice president product management and corporate marketing bij SonicWALL. “SonicWALL positioneert zich nu duidelijk als Firewall-koploper voor grote bedrijven, data centers, service providers en overheidsinstellingen.”

05-04-2012

De Small Cell oplossing van Ruckus Wireless

Small Cell Backhaul

SmartCell van Ruckus Wireless: Een nieuwe serie producten voor Service Providers, die druk op 3g, backhaul en de core vermindert, en betrouwbare draadloze diensten levert in gebieden met een hoge gebruikersdichtheid.

SmartCell van Ruckus Wireless is het eerste heterogene small cell wireless edge systeem dat operators in staat stelt om snel draadloze capaciteit toe te voegen, bereik te vergroten en nieuwe diensten aan te bieden. Daarbij verminderen de cells problemen met radio access, backhaul en bottlenecks in de core infrastructuur, die veroorzaakt worden door de groeiende hoeveelheid verkeer op mobiele netwerken.

Smartphones, laptops & tablets hebben gezorgd voor een enorme groei van data-verkeer, tot het punt waar macro cellulaire netwerken niet langer aan de vraag van mobiele abonnees kunnen voldoen. De introductie van Long Term Evolution (LTE/4G) technologie zal deels voor verlichting zorgen, maar het volume van het dataverkeer zal sneller blijven groeien dan de capaciteit van de netwerken. De Ruckus SmartCell oplossing combineert een multi-radio, multi-functioneel access-point: de SmartCell 8800, met de het eerste small cell services platform: de SmartCell 200 Gateway, om deze netwerkproblemen het hoofd te bieden.

Site Acquisitie
LTE DeploymentÉén van de belangrijkste problemen die operators tegenkomen is de dure en tijdrovende klus van site-acquisitie. De SmartCell 8800 combineert Wi-Fi, cellulair & backhaul in één apparaat. Hierdoor kan deze gemakkelijk worden uitgerold in stedelijke gebieden waar op dat moment extra capaciteit nodig is.

Daarnaast maakt de SmartCell 200 gateway volledig gebruik van de bestaande core systemen zoals authenticatie, facturering en service provisioning interfaces, ongeacht de toegangsmethode (cellulair of Wi-Fi). Daarom integreert het SmartCell systeem van Ruckus naadloos met de bestaande 3GPP en LTE infrastructuur zonder dat de mobiele dienst verstoord wordt.

Backhaul
Ruckus SmartCell gebruikt geavanceerde self-organizing network (SON) principes om snelle Wi-Fi mesh backbone links tussen small cells te maken. Dit is bewezen effectiever dan een backhaul via point-to-point microwave, koper of vezel. Daarbij leveren BeamFlex & ChannelFly, in combinatie met Smart mesh, een betrouwbare backhaul voor gelicenceerd en ongelicenceerd Wi-Fi verkeer.

Roaming
Om dezelfde gebruikerservaring te bieden aan Wi-Fi authenticatie & roaming als het gebruik van 3G internet, gebruikt het SmartCell systeem van Ruckus het nieuwe 802.11u protocol. Hierdoor hoeven mobiele abonnee’s niet langer handmatig in te loggen op een Wi-Fi hotspot van hun provider. Apparaten met 802.11u vragen een netwerk vóór de authenticatie welke beveiligingsmethode of credentietype ze moeten gebruiken, en controleren of het netwerk van een geschikte provider is. Voor vragen over de toepassing van SmartCell binnen uw mobiele netwerk kunt u contact opnemen met één van onze pre-sale engineers.

07-03-2012

Alvarion presenteert oplossing voor 3G & LTE data-offloading

Alvarion heeft op het Mobile World Congress in Barcelona hun nieuwe oplossing voor 3G & LTE offloading gepresenteerd. Volgens de fabrikant is hun carrier-grade Wi-Fi een schaalbare, betrouwbare en veilige oplossing voor operators die grote Wi-Fi netwerken voor mobiele data offloading & hot zones uitrollen.

De mobiele data offloading oplossing van Alvarion stelt operators in staat om te profiteren van grotere netwerkcapaciteit en dekking in gebieden waar datacongestie zorgt voor overbelasting van de huidige 3G/LTE netwerken. Wi-Fi netwerken bieden gebruikers kosten-effectieve connectiviteit met hetzelfde niveau van service. Hierdoor kunnen operators de dekking en capaciteit van hun netwerk uitbreiden, om de oorspronkelijke capaciteit om hun 3G/LTE netwerk terug te laten keren.

De oplossing is gebaseerd op carrier-grade two-way Beamforming Wi-Fi-technologie, waardoor een hoog niveau van service, snelle connectiviteit en beveiligde toegang tot het internet. Alvarion biedt een naadloze authenticatie tussen netwerken voor continuïteit van de dienstverlening. Een embedded access-controller zorgt voor de schaalbaarheid van het netwerk en lagere backhauling kosten met directe tunneling van basisstations tot de kern van de exploitant. De oplossing is Hot Spot 2.0 en 802.11u-ready, waarmee de gebruiker een 'mobiele-achtige' ervaring via de Wi-Fi-netwerk wordt geboden met zero-configuratie.

"Het gebruik van Alvarion’s Wi-Fi-technologie, geïntegreerd met het 'core-netwerk van mobiele operators, stelt ons in staat om onze klanten meer oplossingen te bieden voor hun groeiende capaciteitsuitdagingen", zegt Tal Meirzon, COO van Alvarion. "De visie van het samenvoegen van Wi-Fi en 3G/LTE netwerken tot één netwerk wordt steeds meer een realiteit. Ons nieuwste aanbod voor mobiele data offloading laat operators de uitdagingen van de gegevens offload aanpakken en zorgt tegelijkertijd voor een hoge kwaliteit gebruikerservaring. "

07-03-2012

Mobiele communicatie kan tien keer sneller

 3G offloading

Wanneer mobiele apparaten met meerdere draadloze netwerken communiceren kan de data- snelheid met een factor tien vergroot worden. Dat is de uitkomst van onderzoek door het Centrum Wiskunde & Informatie en technologiebedrijf Thales. Wetenschapper Gerard Hoekstra promoveert vrijdag 9 maart 2012 aan de Vrije Universiteit op de resultaten van dit onderzoek.

Hoekstra heeft een techniek ontwikkeld waarmee de communicatiesnelheid van mobiele apparaten vergroot wordt doordat deze gelijktijdig gebruik maken van verschillende draadloze netwerken. Dit kan eenvoudig worden toegepast in mobiele apparaten om te voorkomen dat de groei van smartphones & tablets leidt tot verstoppingen van data-netwerken. Volgens het TNO zal in 2015 de vraag naar mobiel dataverkeer 26 keer zo groot zijn als in 2010.

In zijn onderzoek ontwikkelde Gerard Hoekstra verschillende wiskundige methoden voor het verdelen van verkeersstromen over meerdere draadloze netwerken. ‘De meest effectieve verdeelmethoden verkorten de wachttijd in de netwerken zodanig dat een flinke snelheidswinst merkbaar is,' zegt Hoekstra. ‘Het is niet simpelweg zo dat verdeling over twee netwerken de communicatie twee keer zo snel maakt: bij een wisselende netwerkbezetting kan de ervaren gebruikerssnelheid zelfs met een factor vijf tot tien toenemen.'

Realisatie
Deze resultaten van het experiment zijn volgens Hoekstra op korte termijn in de praktijk te realiseren. ‘Tests met echte netwerken laten dezelfde snelheidswinst zien. De communicatienetwerken zijn al aanwezig: op de meeste plaatsen zijn meerdere draadloze netwerken actief van verschillende aanbieders. Het is nu een kwestie van de technologie op gelijktijdig gebruik aanpassen.' Behalve voor snellere en robuustere mobiele communicatie zijn de resultaten ook bruikbaar voor andere doeleinden, zoals het verbeteren van de bereikbaarheid van organisaties die over zeer betrouwbare communicatie moeten beschikken en het efficiënt gebruik maken van verschillende technologieën binnen een draadloos netwerk.

Het onderzoek is uitgevoerd als Casimir-project. Het zogeheten Casimir-programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is bedoeld om uitwisseling van onderzoekers tussen bedrijven en publieke kennisinstellingen te bevorderen. Het project is ondersteund door Thales, Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) en Alcatel-Lucent.

29-02-2012

IEEE 802.11ac komt eraan: het mysterie ontrafeld

Begin 2013 zal IEEE 802.11ac, de nieuwste innovatie op het gebied van Wi-Fi, zijn intrede doen. IEEE 802.11ac is specifiek voor de 5Ghz band ontworpen (495MHz) en zal onder andere de volgende vernieuwingen bevatten:

 • Ondersteuning tot 8 spatial streams (vs. 4 in 802.11n)
 • Multi-user MIMO (MU-MIMO)
 • 256 Quadrature Amplitude Modulation (vs. 64-QAM, in 802.11n)
 • Functioneert alleen op de 5GHz band
 • 80 MHz en 160 MHz kanaal bandbreedte (vs. Maximaal 40 MHz in 802.11n)

De opvattingen over wat 802.11ac zal betekenen voor de IP-wereld lopen uiteen. Volgens verschillende partijen heeft het nieuwe Wi-Fi protocol, dankzij de nieuwe technieken, de potentie om de capaciteit drastisch te vergroten. In de praktijk zal dit anders uitpakken. Aan de hand van een artikel van G.T. Hill, de technisch marketingdirecteur van Ruckus Wireless, proberen we het mysterie te ontrafelen.

Wat is 802.11ac

Acht Spatial Streams

Een van de grootste Wi-Fi innovaties van 802.11n was vorm van spatial multiplexing dat een techniek genaamd MIMO (multiple input, multiple output) gebruikte. Dit laat een access point meerdere spatial streams tegelijkertijd naar één client sturen om capaciteit te vergroten. 802.11ac zal tot 8 spatial streams ondersteunen in plaats van de 4 van 802.11n. In het verleden kost het chipfabrikanten twee jaar om een extra spatial stream toe te voegen (802.11n zit momenteel nog op drie). Hoewel dit proces in de toekomst zal versnellen, zal het lang duren voordat de volle acht werkzaam zijn.

Multi-User MIMO

802.11n gaf ons MIMO (multiple in, multiple out). MIMO buit het fenomeen uit dat kanaalcapaciteit varieert van plaats tot plaats en over tijd om grotere kanaalcapaciteit te verkrijgen dan met het gebruik van een zend- en ontvangstantenne. Het stuurt met meerdere antennes uit om de throughput te vergroten zonder dat er extra bandbreedte of zendvermogen verbruikt wordt. Deze technologie kon in 802.11n alleen op één client tegelijkertijd toegepast worden. Maar 802.11ac verbetert dit met de introductie van “multi-user (MU) MIMO.” Hiermee stuurt het Access Point twee (of meer) spatial streams uit naar twee of meer clients. Dit heeft de potentie om een goede verbetering te zijn, maar het is optioneel. En het wordt verwacht dat de allereerste 802.11ac chips dit niet zullen ondersteunen. Daarbij is er ook een goede kans dat MU-MIMO nooit ondersteund zal worden door de vereiste radio en MAC complexiteit.

256 Quadrature Amplitude Modulation (QAM)

QAM is een manier om radiogolven te moduleren om zo data te versturen. In realistische situaties is het onwaarschijnlijk dat clients consistent 256QAM zullen bereiken. Maar 802.11n had een maximum van 64QAM dus het vooruitzicht van 256 zou veel verbeteringen in de maximale throughput mee moeten brengen.

5GHz

Alle snelheid van 11ac zal voornamelijk uit de channel bonding techniek ontstaan. Daarom werkt 11ac niet op de kleine 2,4 Ghz band maar alleen op 5Ghz. Dit is goed nieuws, want dat betekent dat apparaten die gebruik willen maken van 11ac ook 5Ghz moeten ondersteunen. Momenteel is de hoeveelheid apparaten dat dit doet zeer laag, maar daar gaat dus verandering in komen.

Channel Bonding

Een effectieve manier om meer netwerksnelheid te creëren is om meer bandbreedte toe te kennen. Om meer bandbreedte te krijgen introduceerde 802.11n channel bonding de mogelijkheid om twee 20Mhz kanalen te laten werken als één. Dit verdubbelde de gerealiseerde throughput. 802.11ac zal 80MHz kanalen ondersteunen met de optie om 8 kanalen te binden tot een kanaal van 160MHz.

Het gebruik van channel bonding zorgt wel voor verminderde capaciteit, een van de redenen waarom ISP’s draden boven Wi-Fi verkiezen. Daarmee maken apparaten geen gebruik van elkaars kanaal (het koper of draad).

Ruckus Tabel

Als Wi-Fi honderden kanalen kon hebben, en elke client op een eigen kanaal zou werken, dan was er geen enkele reden meer om draden te leggen. Maar zoals blijkt uit de tabel, zoveel kanalen zijn er niet beschikbaar. En in omgevingen met veel verschillende clients willen we dit probleem zeker niet vergroten door de kanalen met elkaar te binden om de totale efficiency van het draadloze netwerk te verkleinen.

Voor het thuisgebruik of point-to-point verbindingen zal channel bonding van 802.11ac een heel ander verhaal zijn. Hier is het zeker aan te raden om de kanalen samen te voegen naar 160Mhz omdat er een stuk minder apparaten verbonden zijn met een enkel Access Point.

Bij ondernemingen is het tegenovergestelde het geval. Hier worden Access Points gebruikt om soms meer dan honderdduizend gebruikers te ondersteunen. En daarbij is het nodig dat de Access Points allemaal op verschillende kanalen functioneren.

Conclusies

Voor thuisgebruikers zal 802.11ac een flinke verhoging in de snelheid betekenen, maar of deze snelheden voor operators & bedrijven ook haalbaar zijn is maar de vraag. 802.11 zal zeker verbeteringen introduceren, vooral omdat het apparaten dwingt om gebruik te maken van de 5Ghz band. Als meer en meer clients 5Ghz ondersteunen zal de capaciteit en performance toenemen zonder dat het de infrastructuur aantast.

Wi-Fi Seminar

Voor geïnteresseerden die meer kennis willen vergaren over de technische aspecten en de installatie van Wi-Fi netwerken organiseert Alcadis IP Solutions op 22 maart een Wi-Fi seminar. Deze kostenloze presentatie richt zich in het speciaal op resellers en installateurs die meer willen weten over Wi-Fi in het algemeen en hoe met de producten van EnGenius eenvoudig een Wi-Fi netwerk op te zetten is. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze agenda.

24-02-2012

Extra capaciteit en performance voor operators met AC-Powered Wi-Fi Access Points

Vanaf heden zijn de ZoneFlex 7762-AC en de ZoneFlex 7762-S-AC beschikbaar bij Alcadis. Dit zijn de industries’ eerste 802.11n outdoor Wi-Fi access points die werken op wisselstroom en Ruckus' gepatenteerde BeamFlex adaptieve antenne technologie integreren voor ongeëvenaarde reikwijdte en betrouwbaarheid. Dankzij mogelijkheid om van een normaal stopcontact gebruik te maken, de optionele vezel interface en support tot 500 clients, is de ZoneFlex 7762-AC ideaal voor operators die publieke toegang, data offload en wireless backhaul aanbieden.

Volgens Ruckus Wireless richt de 7762-AC productlijn zich op mobiele operators die alomtegenwoordige, high-capacity Wi-Fi dekking will bieden. Door het groeiende aantal smartphones en mobiele apparaten op hun netwerk te ondersteunen verbetert de ervaring van hun klanten, wat zal leiden tot klantbinding en verhoogde omzet. Dankzij de wisselstroom ondersteuning kan de 7762-AC gekoppeld worden aan straatverlichting, verkeerslichten en andere stedelijke opbjecten, om snel een stedelijk gebied of ander high-density gebied van hoogwaardige draadloos internet te voorzien.

De 7762-AC is ook geschikt voor small cell wireless backhaul en mobiele data offload. De access points zijn ontworpen om bij small cell basisstations geplaatst te worden, om een dure acquisitie van nieuwe plekken te minimalizeren.

“Met zoveel dataverkeer dat momenteel de mobiele netwerken verstopt, willen operators herinrichten door dataverkeer lang Wi-Fi en bepaalde core processing functies naar de rand van hun mobiele netwerken te leiden,” zei Rob Mustarde, vice president marketing van Ruckus Wireless. “Hoewel ongelicenceerde Wi-Fi door carriers grotendeels als onbetrouwbaar en oncontroleerbaar werd beschouwd, wordt dit met onze recente ontwikkelingen in technologie gezien als de meest economische manier om extra capaciteit, dekking en performance te bieden aan een nieuwe soort abonnees die hogere snelheden verlangen.”
 ZoneFlex 7762 AC Productdetails
De ZoneFlex 7762-AC serie bestaat uit two-stream, 3x3 dual-band 802.11n access points met een uitzendvermogen van 12dBi, 15dB interference rejection en 600Mbps capaciteit. De geharde outdoor AC-aangedreven, 802.11n AP’s (IP-67 gewaardeerd) zijn ideaal voor omgevingen met een hoge gebruikersdichtheid zoals stadions, beurshallen, winkelcentra en andere publieke omgevingen. De access points ondersteunen tot 500 clients per model.

De ZoneFlex 7762-AC is beschikbaar in twee modellen: de 7762-AC, met een geïntegreerde 360° directionele smart antenna array; en de 7762-S-AC , een gesectoriseerd array model dat Wi-Fi dekking binnen een straal van 120° focust. Daarbij is de ZoneFlex 7762-AC van een aantal geavanceerde functies voorzien om de performance en stabiliteit van carrier-class Wi-Fi netwerken te verbeteren en de uitrol te vergemakkelijken:

 • 802.3af, power over Ethernet output om aangsloten apparaten zoals een IP beveiligingscamera te voorzien van stroom
 • Optionele vezelinterface om gemakkelijk backhaul capaciteit toe te voegen dat EPON, GEPON, CWDM en 1000Base-LX ondersteunt.
 • Gepatenteerde multi-element adaptieve antennetechnologie dat automatisch het signaalbereik uistrekt en de betrouwbaarheid van de link vergroot door het beste signaalpad voor elke client te kiezen
 • Smart Mesh ondersteuning voor betrouwbare en adaptieve long-range, non-line of site backhaul.
 • ChannelFly technologie dat met een voorspellend model de kanalen optimaliseert om de netwerkcapaciteit en client throughput in dichtbevolkte, lawaaierige Wi-Fi gebieden te maximaliseren.
 • Een “Any Angle” mounting bracket dat de installatie van het access point vergemakkelijkt.

Voor informatie over het bestellen of de applicatie van deze access points kunt u vrijblijvend contact opnemen met één van onze experts. Bel 030 - 65 85 125 of stuur een e-mail naar info@alcadis.nl om contact op te nemen met Alcadis.

05-01-2012

De smartphone en tabletmarkt blijft de komende jaren flink groeien

De komende jaren neemt het gebruik van smart-devices met een rap tempo toe, zo voorspellen verschillende internationale onderzoeksbureau’s. Rapporten die een prognose stellen in van de hoeveelheid smartphones en tablets de komende jaren verscheept gaan worden, laten een flinke stijging zien over de komende vijf jaar.

Het IDC verwacht dat de smartphone markt met 55% groeit over de komende drie jaar. In 2015 zullen er een miljard apparaten verscheept worden, in tegenstelling tot 472 miljoen in 2011. De groei is bijna vier keer groter dan de groei van de algehele mobiele telefoon markt. Dit is te wijten aan de daling van verkooprijzen, stijging van functionaliteiten en een de optie om goedkope data-abonnementen af te sluiten.

Het aantal verscheepte tablets zal naar alle waarschijnlijkheid nog sterker groeien. Marktonderzoeksbureau iSuppli IHS schat in haar jaarlijkse prognose dat de markt van 60 miljoen tablets in 2011 zal groeien naar 275,3 miljoen in 2015. IHS had eerder geschat dat 262,1 tabletten verscheept zouden worden in 2015. Dankzij bijgestelde schattingen met betrekking tot het marktaandeel van Apple’s iPad is die prognose bijgesteld.

Groei Tablets

Draadloos internet is essentieel voor al deze apparaten. In dichtbevolkte omgevingen met veel gebruikers is de 3g connectiviteit ontoereikend. Daarnaast zijn het datagebruik en snelheden op smart-devices beperkt. Met de groei van de smart-device markt stijgt daarom ook de vraag naar connectiviteit. Hoogwaardige Wi-Fi, zoals van EnGenius of de smart Wi-Fi van Ruckus Wireless, biedt hierin momenteel de beste uitkomst.

Lees meer over Wi-Fi hotspots en stedelijke netwerken.

Alcadis News
04-12-2012

Alcadis wint FD Gazellen Award

Op 29 november werden de Financiële Dagblad Gazellen Awards voor de regio Noord-Holland en Utrecht uitgereikt. Alcadis is hierbij benoemd tot FD Gazellen vanwege gerealiseerde omzetgroei in de afgelopen drie jaar. 


Alcadis speelt in op de groeiende vraag naar wireless connectiviteit en investeert in kennis en techniek. Als Wi-Fi specialist wil Alcadis een vooruitstrevende partner zijn voor ISP’s en operators en een breed reseller kanaal. In de periode van 2008 tot 2011 heeft Alcadis een omzetgroei van 85% laten zien. Deze groei heeft zich in 2012 doorgezet en ook voor de komende jaren zal Alcadis zijn groeistrategie voortzetten. 

Het Financiële Dagblad reikt jaarlijks de FD Gazellen Awards uit. De FD Gazellen Award wordt per provincie uitgereikt aan de snelst in omzet groeiende onderneming. Om genomineerd te worden moet er minimaal een omzetgroei van 20% zijn gerealiseerd over een periode van drie jaar.

21-06-2012

Breedband 2012: betrouwbaarheid bepaalt keuze voor internet

Consumenten hebben steeds meer interesse in breedband met 50 Mbps of hoger. Dat vertelde Ed Achterberg van onderzoeksbureau Telecompaper bij de aftrap van het congres Breedband 2012 op 20 juni jl. in het Singer-museum in Laren. Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat het belangrijkste aspect bij keuze voor breedband de betrouwbaarheid van de verbinding is. Prijs komt op een tweede plek en huishoudens met glasvezel vinden prijs minder belangrijk dan huishoudens met een internetverbinding via kabel of DSL. Consumenten zijn volgens Achterberg wel geïnteresseerd in de snelheid die glasvezel biedt, maar niet tegen elke prijs. Hij verwacht verder dat kabelaars hun diensten ook op netwerken van anderen gaan aanbieden.

Alcadis ISP Solutions was als sponsor aanwezig op Breedband 2012 om haar Connectivity as a Service propositie te introduceren. Wij staan hierbij voor betrouwbare internetverbindingen om een maximale gebruikerservaring te kunnen bereiken. Met CaaS kan Alcadis u helpen om uw klanten meer dan een breedband verbinding te leveren, doordat u hen zorgeloos kunt ontsluiten. De CaaS propositie bestaat uit de Technicolor TG789 Gateway met gecustomizede firmware. We maken gebruik van de mogelijkheden die ACS managementtools (TR-069) bieden voor het managen van (ook kleine aantallen) devices. Uw levering van internet-, VoIP-, VoD- (Video on Demand) en iTV (Interactieve TV)-diensten wordt met CaaS verzekerd, terwijl 'Total Cost of Ownership' wordt verlaagd.

Bent u benieuwd wat Alcadis' CaaS voor u kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op via info@alcadis.nl of 030 - 65 85 125

18-06-2012

Alcadis bij World IPv6 Launch in Amsterdam

 World IPv6 Dag

6 juni was World IPv6 Launch Day o.a. in het Science Park in Amsterdam. Alcadis was hierbij aanwezig om de Technicolor modems te testen op IPv6.

In het Science Park was een IPv6-testlaboratorium opgebouwd waarin verschillende fabrikanten en ISP's hun modems op IPv6 konden testen. Alcadis was hierbij aanwezig met de Technicolor TG789vn v3. De modems werden aan de hand van twee scenario's getest en zowel bij scenario 1: ADSL – PPPoA IPv6 Dual Stack als scenario 2: ETH wan IPv6 6RD waren websites op zowel IPv4 als op IPv6 volledig bereikbaar.

Eerder zijn de modems van Technicolor met succes geaccrediteerd voor de Gold-standaard van The IPv6 Ready Logo Committee. Technicolor mag hierdoor het IPv6 Ready Gold Logo gebruiken rond zijn MediaAccess Gateways.

14-06-2012

Alcadis is aanwezig op IBC 2012

IBC 2012

Alcadis ontmoet u graag tijdens IBC 2012. Wij nodigen u uit om ons te ontmoeten tijdens het congres of op de stand van Technicolor. Alcadis zal aanwezig zijn om haar professional services en oplossingen voor ISP's en operators te demonstreren. Als u in contact wilt komen met Alcadis tijdens IBC 2012 dan kunt u contact met ons opnemen via 030 - 65 85 125, info@alcadis.nl of onderstaande button.

IBC is de belangrijkste jaarlijkse evenement voor professionals die zich bezighouden met het creëren, beheren en leveren van entertainment- en nieuws-content wereldwijd (http://www.ibc.org). Jaarlijks trekt IBC rond de 48.000 bezoekers uit meer dan 140 landen en brengt deze in contact met meer dan 1.300 vooraanstaande leveranciers van state of the art elektronische media technologie. Bezoekers van IBC worden bijgepraat over ontwikkelingen van de industrie en nieuwste technologie, krijgen professionele demonstraties en verder is er volop ruimte om te netwerken. IBC is het evenement dat niet te missen valt voor iedereen betrokken in de wereld van content creatie, beheer en levering.

05-04-2012

Ruckus Wireless wint Wi-Fi contract San Jose

 San Jose

Ruckus Wireless en haar plaatselijke integratiepartner hebben vandaag aangekondigd dat ze zijn geselecteerd door de stad San José om hun geavanceerde Wi-Fi producten te leveren voor een nieuw, high-performance public Wi-Fi initiatief. Het netwerk zal naar verwachting medio 2012 live gaan.

Het nieuwe outdoor Wi-Fi netwerk, dat in eerste instantie zal worden ingezet in tientallen stadslocaties, zal dekking bieden in de zakenwijk van San José’s. Daar zal de stad gratis draadloze Wi-Fi diensten aanbieden. Het nieuwe high-speed netwerk zal geschikt zijn voor tienduizenden gebruikers tegelijk en honderden terabytes aan dataverkeer. San José is de thuisbasis van veel technologiebedrijven, en valt in het gebied wat bekend is onder de naam “Silicon Valley”.

De stad zal het draadloze netwerk gebruiken ter ondersteuning van een groot aantal nieuwe toepassingen, zoals HD-video, parkeermeters, videobewaking en verkeerslichten. Ook zal het netwerk een belangrijke rol spelen bij de offload van mobiel dataverkeer en zal worden gebruikt voor de backhaul van dataverkeer naar het internet.

Silicon Valley
"Als ’s werelds grootste technologisch centrum, streven we ernaar om mensen die in San Jose wonen, werken of op vakantie zijn, aan te sluiten op de meest geavanceerde technologieën die Silicon Valley te bieden heeft." aldus San José’s burgemeester Chuck Reed. "We zien het Smart Wi-Fi-netwerk als meer dan alleen infrastructuur, namelijk als een economische platform voor bedrijven en ondernemers die outdoor internet willen met dezelfde snelheid, capaciteit en betrouwbaarheid als indoor."

In 2004 was San Jose één van de eerste grote steden die gratis draadloos internet aanbood. De groei aan apparaten, gebruikers en data-intensieve applicaties zorgden voor de noodzaak om hun netwerken te vernieuwen.

De oplossing
Om voldoende capaciteit en prestaties te garanderen werden er Ruckus ZoneFlex 7762 802.11n dual band outdoor access points (AP's) ingezet. Deze werden gecombineerd met twee ZoneDirector 3050 ontrollers, die vanuit het Network Operations Center (NOC) in het Stadhuis opereren.

De Wi-Fi nodes worden ingezet op de straatverlichting, verkeerslichten, gebouwen en belangrijke punten, en zullen worden aangesloten met behulp van high-speed, multi-gigabit glasvezelverbindingen of draadloze mesh-verbindingen. Ook worden er verschillende ZoneFlex 7731 point-to-multipoint bruggen gebruikt om capaciteit te injecteren in multi-mesh node clusters. Dit helpt de uitrol van het netwerk te versnellen en verlaagt de kosten door het elimineren van de noodzaak om vezels naar elke Wi-Fi-toegangspunt te laten lopen.

"We zijn extreem trots dat wij geselecteerd zijn voor deze klus,” zegt Selina Lo, president en CEO van Ruckus Wireless. "We zien wereldwijd een enorme opleving voor meer betrouwbare, publieke Managed WLAN-diensten voor het bedrijfsleven, die een exploderend aantal gebruikers tevreden moeten stellen. Deze carrier-class Wi-Fi-netwerken worden instrumenteel voor de offload van mobiel dataverkeer en geven de gebruikers een steeds betere online ervaring."

14-03-2012

Dell neemt SonicWALL over

IT-Fabrikant Dell heeft aangekondigd dat het tech-beveilingsbedrijf SonicWALL zal overnemen. Voor SonicWALL betekent dit dat het kansen biedt om verder door te groeien. Voor de resellers en klanten van SonicWALL verandert er niets. SonicWALL blijft beveiligings- en netwerkproducten leveren onder de naam SonicWALL en blijft support bieden aan haar klanten. 

Officieel is er niks bekend over de overnameprijs. Maar bronnen melden aan RTLZ dat Dell circa $1,2 miljard zal betalen om SonicWall over te nemen. De overnamesom is inclusief de schuld van SonicWall, zegt één van de bronnen. SonicWall werd in 2010 binnengehaald door een consortium geleid door private-equity firma Thoma Bravo LLC voor $717 miljoen. Thoma Bravo heeft dinsdag aangegeven dat de waarde van SonicWall sinds die tijd toegenomen is.

Dell heeft aangegeven te investeren in de toekomst van de SonicWALL productlijnen, dit moet gaan resulteren in nieuwe vooruitstrevende netwerkbeveiliging en dataprotectie oplossingen van SonicWALL. De schaalvergroting die met de overname gepaard gaat stelt SonicWALL is staat om betere producten te ontwikkelen en betere support te bieden.

Wanneer u vragen heeft over deze overname kunt u contact met ons opnemen via 030 – 65 85 125 of sales@alcadis.nl.

14-03-2012

SonicWALL SuperMassive E10800 eerste in NSS Labs next generation firewall test

SonicWALL heeft van NSS Labs de hoogste score (recommend) gekregen voor de SuperMassive E10800. De SuperMassive geldt als één van de meest omvattende en krachtigste Next Generation Firewalls en was een uitblinker in de test. Hiermee verdiende SonicWALL een plaats in de ‘Security Value Map’ van NSS Labs.

NSS Labs is het erkende, onafhankelijke testbureau voor IT-veiligheid. De NSS Labs producttest en -analyse van firewalls toont dat de SonicWALL SuperMassive E10800, met het SonicOS 6.0 Operating System, de beste alomvattende Next Generation Firewall is en daarom verdient hij de rating "recommend" (aanbevolen). NSS Labs test peilde naar de volgende 4 criteria: veiligheidseffectiviteit, prestatie, stabiliteit en Total Cost of Ownership.

De SuperMassive E10800 klokte bij NSS Labs af op 18.9 Gbps van geïnspecteerde data doorstroom. Bovendien scoorde de SonicWALL firewall op het hoogste niveau van daadwerkelijke http-connecties per seconde (CPS), met een variatie van 55.000 tot 238.000 CPS voor sessies die gingen van 44KB tot 1.7KB. De E10800 had ook een latency van minder dan 30 microseconden UDP data test pakketten. Volgens de NSS Labs Product Analyse van Next Generation Firewalls , biedt de SonicWALL SuperMassive E10800 “enkele vergevorderde mogelijkheden voor grote bedrijven en voor omgevingen met meerdere locaties of diverse service providers. Het is het erg intuïtief, helder en doeltreffend om met dit toestel complexe security maatregelen op te leggen over verschillende groepen van firewalls en in omgevingen met dataverkeer van enorme omvang.”

“Wie SonicWALL associeert met gegevensprotectie voor het MKB zal zijn mening moeten herzien,” reageert Vikram Phatak, chief technology officer bij NSS Labs. “Wie de verdediging van zijn IT-structuur, ook met multi-gigabits-verkeer, wil upgraden met een Next Generation Firewall kan het best een beroep doen op SonicWALL SuperMassive E10800 omwille van de bijzonder hoge graad van bescherming en prestaties.”

“Deze test laat er geen twijfel over bestaan: de SuperMassive E10800 combineert blijkbaar het best van alle geteste firewalls prestatie, effectiviteit en waarde,” zegt Patrick Sweeney, vice president product management and corporate marketing bij SonicWALL. “SonicWALL positioneert zich nu duidelijk als Firewall-koploper voor grote bedrijven, data centers, service providers en overheidsinstellingen.”

Het SonicWALL SuperMassive E10000 programma is ontworpen om de noden van grote ondernemingen, overheden, universiteiten en service provicers te beantwoorden. Het staat voor schaalbaarheid, betrouwbaarheid en diepgaande veiligheid aan multi-gigabit snelheden. Dankzij SonicWALL’s Reassembly-Free Deep Packet Inspection® motor kan elke byte of elk datapakket gescand worden en biedt het een geïntegreerde oplossing voor volledige inhoudsinspectie en superieure inbraakpreventie, malwarebescherming, applicatie-intelligentie, -controle en realtime visualisering en inspectie voor SSL- sessies, zonder prestatieverlies en met lage latency.

07-03-2012

Breedbandmarkt groeit 1,1% in Q4, door kabel en glasvezel

 Broadband

De Nederlandse breedbandmarkt is in het vierde kwartaal van vorig jaar met iets meer dan 67.000 aansluitingen of 1,1 procent gegroeid, tot een totaal van 6,37 miljoen aansluitingen, zo meldt Telecompaper maandag. Het aandeel van DSL daalde met 1,5 procent in Q4 tot 3,24 miljoen, het aandeel van kabel groeide tot 2,78 miljoen (+2,5%). Het aantal FTTH/FTTB aansluitingen groeide in het vierde kwartaal met meer dan 14 procent, naar een marktaandeel van 5 procent.

KPN, inclusief XS4ALL en Telfort, verloor 0,8 procentpunt marktaandeel, maar bleef met 39,9 procent de grootste van het land. Ziggo is tweede met 26,1 procent marktaandeel, UPC derde met bijna 15 procent.

Telecompaper verwacht dat de markt in 2012 met 2,9 procent groeit, waarbij DSL verder terrein verliest. Glasvezel groeit naar verwachting met meer dan 30 procent, kabel met meer dan 8 procent.

De groei in 2012 wordt gedreven door operators die triple play aanbieden via meerdere netwerken. Tele2, dat over een eigen glasvezelnetwerk beschikt maar vooralsnog via DSL de laatste meters naar de huishoudens overbrugt, en T-Mobile Online, eveneens DSL, worden naar verwachting ook als service provider actief op de FTTH-netwerken van Reggefiber, in navolging van KPN en Vodafone. Daarnaast leggen aanbieders meer nadruk op breedband en videodiensten, zowel omroep als OTT-videodiensten.

22-02-2012

Netmania TR-069 Boot Camp

Netmania Alcadis

Vanaf nu kan de drie-daagse Netmania TR-069 Boot Camp geboekt worden. Deze zal gehouden worden van 24 tot 26 April 2012 in het Engelse hoofdkwartier van Nonius. Deze TR-069 training is ontwikkeld voor zowel beginners als experts en wordt gegeven door de Netmania Acadamy, de trainingstak van Netmania IT. 

Tijdens de training wordt er een breed scala aan onderwerpen besproken zoals de TR-069 en de gerelateerde standaarden, zero-touch activatie, provisie van value-added diensten (bv. VoIP), monitoring, diagnostiek en veel meer. De presentaties van Netmania's IT experts zullen worden gecombineerd met hands-on training om een begrijpelijke 3 daagse cursus te vormen.

Meer informatie en de link van het inschrijfformulier is te vinden in onze Agenda of op de website van Netmania

27-08-2012

Technicolor Media Access genomineerd voor CSI Award

Technicolor Media Access genomineerd voor CSI AwardDe Media Access TG799vn gateway van Technicolor is door CSI genomineerd voor de Best customer premise technology award. De TG799vn v2wordt geroemd vanwege vloeiende streaming van video met behulp van de dual band technologie (2,4 en 5 Ghz).

De CSI Awards beleven dit jaar hun tiende editie en worden uitgereikt op vrijdag 7 september tijdens IBC 2012 in de RAI Amsterdam. De awards behoren tot de meest prestigieuze en competitieve technology awards voor kabel, satelliet, broadcast, IPTV, telco, internet / online / OTT video en aanverwante sectoren. Technicolor zal aanwezig zijn tijdens ICB 2012 om ‘amazing connected home experience’ te demonstreren met behulp van zijn Media Access producten.

Eerder dit jaar werd de MediaAccess TG799vn v2 Wi-Fi CERTIFIED door de Wi-Fi Alliance. Wi-Fi CERTIFIED geeft aan dat het gateway door de Wi-Fi Alliance is getest en bewezen interoperabiliteit heeft met andere Wi-Fi-apparaten. De behoefte aan meer Wi-Fi bandbreedte blijft groeien. De TG799vn v2 bewijst de perfecte oplossing te zijn voor draadloze connectiviteit in een digitale wereld, waar de 802.11n (2,4 GHz) band steeds voller wordt.

Over Technicolor
Technicolor is de wereldmarktleider van Gateways voor de kabel-, xDSL- en glasvezelmarkt en is ook in Nederland de leidende leverancier van DSL-modems. Technicolor (voorheen Thomson) heeft meer dan elf jaar ervaring in het leveren en ondersteunen van xDSL CPE oplossingen in de Nederlandse markt. Gedurende deze 11 jaar zijn meer dan 3 miljoen xDSL-modems geleverd. Momenteel zijn er ongeveer 1,8 Technicolor CPE's geïnstalleerd in Nederland, waaronder ongeveer 500.000 VDSL2 modems: de Technicolor TG789. Het Technicolor Gateways portfolio bestaat uit innovatieve en geavanceerde gateways die hoge snelheid, prestaties en betrouwbaarheid bieden. De gateways zijn klaar voor innovatieve en veeleisende diensten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt.

Over Alcadis ISP Solutions
Alcadis biedt ISP's oplossingen op maat. Met kennis van IP-connectiviteit en het TR-069 protocol helpen wij hen hun dienstverlening te optimaliseren over xDSL, kabel en glasvezel. Hiervoor leveren wij geavanceerde CPE's, toepasselijke managementtools en blijven wij vooruitstrevend in het aanbieden van de nieuwste netwerkoplossingen en technieken.Alcadis is de Value Added Distributeur & Technology Service Partner van Technicolor Gateway Solutions in de BeNeLux. Sinds 2001 distribueert Alcadis IP Solutions de Technicolor gateways (voorheen Thomson of Speedtouch) en levert zij op maat gemaakte oplossingen om de gateways van Technicolor te integreren.

1 2 3 4 5 6 7 8 ... 12
Copyright Alcadis ISP Solutions © 2013 Alle rechten voorbehouden